Okul Geçidi görevlisi öğrenciler ceza kesebilecekler

17 Ekim 2012 18:03

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından okullarda görev yapacak Okul Geçidi Görevlisi öğrencilere Trafik Eğitimi verildi. Okul yaya geçitlerinde görev yapan öğrencilerin trafik ceza kesme yetkisi olduğunu açıklandı.

2012 – 2013 Eğitim – Öğretim yılının başlamasıyla birlikte her yıl Okullarda uygulanan ve öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarını daha emniyetli ve sağlıklı yapmalarını amaçlayan ‘Öğrenci Okul Geçidi Görevlisi’ uygulaması bu yılda yapılacak.

ÖĞRENCİLER KURSA TABİ TUTULUYOR

Bu doğrultuda 22 okuldan toplam 215 öğrence ve bu işleri koordine etmekle görevlendirilen 17 Öğretmen iki gün sürecek kursa tabi tutuluyor. Halk Eğitim Merkezinde dün başlayan kurs bugün itibariyle sona erecek.

Kursta öğrenci ve öğretmenlere ayrıntılı olarak Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü personeli tarafından eğitim veriliyor.  Öğrenciler, ilk önce verilen teorik eğitimin ardından Halk Eğitim  Merkezinin önünden geçen  6 Mart Atatürk Caddesine çıkarak uygulamalı eğitim görüyorlar.

ÖĞRENCİLERE CEZA TUTANAĞI VERİLECEK

Öğrencilerin elinde trafik ceza tutanağı olacağını belirten kurs öğreticisi Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü personeli polis memurları, sürücü hatalarının bu belgeye işlenmesi durumunda gerekli cezai işlemi uygulayacaklarını belirterek; “Bu uygulama için okul önlerinde görev yapacak öğrencilerimizi sıkı bir trafik eğitiminden geçiriyoruz. Öğrencilere trafik görevlisi kartı verdik. Ancak trafik görevlisi kartı olan öğrenciler trafik cezası da kesebilecekler” dediler. 

Bu haber 887 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...