Kurban kesim kursuna 25 başvuru

17 Ekim 2012 18:02

Isparta Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 'kurban kesim' kursu teorik ve uygulamalı olarak devam ediyor. Kursa 25 kişi başvuruda bulundu. 

Bir hafta sürecek kursta kesim sırasında uyulacak dini kurallar, hayvanın kesim şekli, yüzülmesi ve çevre temizliği konusunda teorik ve pratik bilgiler veriliyor.  Her yıl Kurban Bayramı'nda dini vecibelerini yerine getirmenin gayretinde olanların özellikle aldıkları kurbanlıkların kesimini gerçekleştirecek eleman aradıklarını hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammed Emin Arseven; “Bu konuda sıkıntı yaşanıyor. Kesilen kurbanların dini usullere uygun olarak ve hijyenik ortamlarda kesilmesi gerekir. Biz de bu konuda vatandaşların sıkıntısını gidermek üzere kurban kesim kursu açtık” dedi. 

Söz konusu kursun teorik bilgileri Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, uygulamalı eğitimleri ise Yazısöğüt Köyündeki Isparta Belediyesine ait Mezbahane’de gerçekleştiriliyor. Müdür Arseven, vatandaşların rastgele kişilere kesim yaptırmamalarını, sertifikaları olup olmadıklarını mutlaka sormalarını istedi. Kurs sonunda eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere, küçük ve büyükbaş kurbanlık kesme yetki belgesi verilecek. 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...