Rektör İbicioğlu, Orman Fakültesi Akademisyenleriyle Buluştu

13 Kasım 2014 14:32

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi “2014- 2015 Akademik Kurul Toplantısı”, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı, Fakülte Bölüm Başkanları ve akademisyenlerin katılımıyla Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan toplantıda birer konuşma yapan Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Avcı, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. dr. Turgut Şahin ile Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Özdemir, bölümlerin akademik- idari yapılanması ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Sözlerine “Ulusal alanda lider, dünyada saygın bir fakülte olma yolunda hızla ilerliyoruz” diyerek başlayan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı, Fakülte olarak orman ve orman kaynaklarına bağlı tüm değerlerin korunarak orman mühendisliği, orman endüstri mühendisliği, peyzaj mimarlığı ve yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi disiplinlerinde bilimsel ve teknik bilgiyle donatılmış, çağdaş, paylaşımcı, katılımcı ve bilinçli teknik elemanlar yetiştirmek misyonunu benimsediklerini söyledi.

Öğrenci tercih puanları ve doluluk oranı bakımından Türkiye’nin ilk üç orman fakültesi arasında olduklarını vurgulayan Balabanlı, mezunların diğer fakülte mezunlarına göre daha iyi durumda olduklarını; bunun da fakültede aldıkları teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı arazi gezisine, Rektörlüğün verdiği desteklerin çok büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Orman Fakültesi akademisyenlerini başarılarından dolayı kutlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, akademisyenlerin uygulayıcılara yol gösterdiğini dile getirerek bölümlerin cazibesinin ve talep edilebilirliğinin artırılması açısından beklentilere cevap verilmesi gerektiğini vurguladı. İbicioğlu, akademisyenlere şöyle seslendi: “Müfredatlarda değişiklik ve piyasanın beklentilerine göre revizyon yaparak; kalite özelliği ve donanımı yüksek siz akademisyenler; lisans üstünde çok tematik programlar açarak dünyanın geleceğini ön görüp bu alanlarda ihtisas programları ile farkındalık oluşturmalısınız. Yeniliklerle kendinizi senkronize etmelisiniz, pozitif enerji yayarak bölümünüzün çok değerli olduğunu ve daha iyi yerlere geleceğini herkese hissettirmelisiniz.” diyerek akademik kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Bu haber 938 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...