"Eğitimin Temel İlkelerinde Farkındalık Uygulamaları"

11 Kasım 2014 18:02

Türk Ocakları Isparta Şubesi Gençlik kollarının ilk sohbeti Türkocağı Prof.Dr.Turan Yazgan konferans salonunda gerçekleşti. Konuk   konuşmacının Emekli Eğitimci Sabit Alparslan'ın  olduğu Sohbetin konusu "Eğitimin Temel İlkelerinde Farkındalık Uygulamaları" idi.

Günlük hayatta karşılaştığımız bir çok durumda gözlem, ifade, yorum yeteneğinizi ve farkındalığımızın yeterince olmadığını söyleyen sabit hoca bunu bir deneyle kanıtladı.Dinleyici SDÜ'li gençlerden gönüllü olan 2 tanesini alan hoca; bir perde ile bir birlerini görmelerinin engellediğini ortamda gençlerden birine bir cisim verdi ve bunu anlatmasını, diğerine de arkadaşından duyduğu ifadeler doğrultusunda bu cismin resmini yapmasını istedi.Anlatılmak istenen cisim ve yorumlanan cisim arasındaki fark hocanın bu düşüncesini kanıtladı.

Yorumlama, ifade etme ve farkındalığımızın geliştirilmesinin tüm hayatı olumlu etkilediği gibi, derslerde de başarıyı artırdığını söyleyen hoca ÖSYM, YGS, LYS ve KPSS gibi sınavların öğrencilerin bu yeteneklerini ölçtüğünü belirtti.

Bir saat süren Sohbetin son bölümünde Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan hoca bu tür uygulamaların boş zamanlarda yapılmasının büyük faydası olacağını belirttikten sonra sohbeti noktaladı.İkramların ardından Türkocağı Gençlik kollarına mensup SDÜ'li Gençler kendi aralarında sohbeti sürdürdüler.

 

Bu haber 858 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...