Gazi Mustafa Kemal Atatürk SDÜ’de Anıldı

11 Kasım 2014 17:50

Cumhuriyetimizin kurucusu, milli mücadelemizin mimarı Büyük Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 76. yılında, tüm yurt genelinde olduğu gibi Süleyman Demirel Üniversitesinde de anıldı.

Rektörlük Binası önünde gerçekleştirilen anma töreninde, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Prof. Dr. Şakir Şahin ile Prof. Dr. Talip Türcan, dekanlar, üniversitemizin çeşitli birimlerinde görev yapan akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende, Atatürk'ün 76 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma töreninde bir konuşma yapan Rektör İbicioğlu, "Gazi'nin sahip olduğu entelektüel donanımlar, bir komutan olmanın ötesinde dâhi denilebilecek boyuttadır. Sosyal bilimlere ve fen bilimlerine muvaffakiyet, Kurtuluş Savaşı’nda geliştirdiği strateji, ileri görüşlülüğü, eğitime ve teknolojiye yapmış olduğu yatırımlar ile  Atatürk, Türk tarihinin yetiştirdiği eşsiz şahsiyetlerden biridir." dedi.

Ü.Yaşar Oğuzcan’ın “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiirini okuyan İbicioğlu, Atatürk’ün fedakârlığıyla Türk milletine emek vermiş ve rol model olmuş, topluma- millete pozitif ışık ve özgüven veren bir lider olduğunun da altını çizdi.

Bu haber 926 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...