“Uluslararası 1. Sürdürülebilir Kompozit Teknolojileri” Konferansı Yapıldı

5 Kasım 2014 18:25

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, CAD/CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Kompozit Vadisi İhtisas Sanayici ve İş Adamları Derneği işbirliğiyle “Sürdürülebilir Kompozit Teknolojileri” konulu bir konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi E-8 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan CAD/CAM Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oğuz Çolak, kompozit teknolojilerinin öneminden, kullanım alanları, avantaj ve dezavantajlarından bahsederek konferansın içeriği hakkında bilgi verdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin de “Son birkaç yılda kompozit malzemeler ve polimerler tüm dünyada öne çıkan materyaller olmuştur. Kompozit malzemelerin uygulamasının hacmi ve sayısı, yeni pazarların keşfedilmesi ve bu pazarlara nüfuzu giderek büyümektedir.” dedi.

TUSAŞ(Türk Havacılık ve Sanayi A.Ş.) Temsilcisi Banu Aktimur, TAI hakkında bilgiler verdi. Kuruluşun organizasyon şeması, çalışmaları ve gelecekteki planları, kompozit kabiliyetleri, havacılıkta geleceği şekillendirecek teknolojilerden bahseden Aktimur, konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

5 Kasım Çarşamba günü sona erecek etkinlikte “kompozit malzemeler”, “üretim teknolojileri”, “karakterizasyon teknikleri”, “kullanım alanları”, “nanokompozitler”, “biokompozitler”, “yeşil (çevre dostu) kompozitler”, “tekstil kompozitleri” konuları masaya yatırılacak.

 

 

 

 

Bu haber 1011 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...