Kış kapıda, emekliler dertli

4 Kasım 2014 13:52

Kış ayları kapıda, emekliler kara kara düşünüyor.

Bugün bir ton kömürün 600-700 lira olduğunu dile getiren İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Kadir Ersal, “Emeklimiz bir aylık maaşıyla ancak bir ton kömür alabiliyor. Bırakın gıda ve besin ihtiyaçlarını karşılamayı, Isınma ihtiyacını karşılayamıyor” dedi

Ersal, “Emeklilerimiz bugün geçinebilmek için mucizeler yaratmak zorunda. Aldıkları bu maaşlarla bırakın gıda ihtiyaçlarını karşılamayı, bir ton kömürü zor alabiliyor. Biz emeklilerimizin mucizelerden kurtulup, gerçek yaşamını sürdürmesini istiyoruz.

İNSANCA YAŞAYABİLECEĞİMİZ BİR ÜCRET İSTİYORUZ

Biz istiyoruz ki, emeklimizin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için en az bin 100 lira maaş almaları gerekiyor. Açlık sınırı bugün 2 bin TL civarında. Biz açlık sınırına yakın bir ücret istiyoruz. Ama maalesef ki şu ortamda bunun gerçekleşmesi mümkün değil. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

BİR TON KÖMÜRÜ ZOR ALIYORLAR

Emeklilerin hayatlarını sürdürmek için mucizeler yaratmak zorunda olduğunu ifade eden Ersal, “Şuanda yetimlerimizin aldığı para 600 lira, Bağkur emeklilerimizin aldığı rakam 700-800 lira civarında, işçi emeklisi 900 lira alıyor. Bu maaşla geçinmek mümkün değildir. Bu paralarla geçinmek için emeklilerin mucize yaratması gerekiyor. Emeklilerimiz bu mucizelerden kurtulup gerçek yaşamını sürdürmesini istiyoruz. Şu aldıkları para yetmemektedir.” dedi.

Bugün bir ton kömürün 600-700 lira olduğunu dile getiren Ersal, “Emeklimiz bir aylık maaşıyla ancak bir ton kömür alabiliyor. Bırakın gıda ve besin ihtiyaçlarını karşılamayı, Isınma ihtiyacını karşılayamıyor. Bugün gündem çabuk değişiyor. Hükümetimiz emeklimizin aldığı parayı bile unuttu. Hükümetimiz başka şeylerle uğraşıyor. Ne emekliyi ne çalışanı düşünmüyorlar. Önümüzde seçimler var. Bu seçimlerde emeklimiz adına kim çalışıyorsa, emeklimize kim hizmet ediyorsa, bizler onu destekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...