Elma toplamaya giden 18 can yüreklerimizi yaktı

1 Kasım 2014 13:16

Dün Yalvaç İlçesi’ne bağlı Bağkonak mevkiinde tarım işçilerini taşıyan midibüs, freni boşalması sonucu devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı. Ancak olayın en vahim yanı 20 kişilik midibüse 46 kişinin bindirilmesi. Kaza sonrası yapılan araştırmada midibüste1200 kilogramyük fazlalılığı tespit edildi.

Isparta dün sabah yine acı bir güne uyandı. Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Ortaköy köyü, Atsuz köyü ve Akşehir'in Asıl mahallesinden alınan ve Gelendost'a elma toplamaya giden yevmiyeli 46 işçiyi taşıyan sürücü Metin Aslan Alp yönetimindeki 42 D 0881 plakalı minibüs, virajlı yolda sabah saat 07.00 sıralarında şarampole devrildi. Kazada, 15'i kadın 18 kişi hayatını kaybederken, 28'i de yaralandı (Gazetemiz baskıya girdiğinde ölü sayısı bu şekilde idi). Kaza sonrası çok sayıda ambulans ve itfaiye olay yerine sevkedildi.

İŞTE CİNAYET GİBİ KAZANIN NEDENİ

Kaza sonrası yapılan ve 18 kişinin öldüğü, 28 kişinin de yaralandığı kazada midibüste yaklaşık1200 kilogramyük fazlalığı tespit edildi. Eski model midibüsün kaza yerine1 kilometrekala rampa çıktıktan sonra inişe geçtiği, bu sırada yük fazlalığından dolayı freninin patlaması sonucu kontrolden çıktığı belirtildi. Midibüsün önce yolun sağ tarafındaki toprak tepeye doğru tırmandığı, ardından da yan devrilerek100 metresürüklendiği kaydedildi. Isparta'dan gelen bir ekip, midibüsün lastiklerinin derinliklerini ölçtü, aracın genel durumuyla ilgili notlar aldı. Cumhuriyet Savcısı'nın kaza yerindeki incelemesi sürerken cenazeler Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

KAZANIN ARDINDAN YÜREK YAKAN

FERYAT: ‘’OLMAZ OLSUN ŞU FAKİRLİK’’

Öte yandan kaza sonrası Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, 18 kişinin öldüğü, 28 kişinin de yaralandığı kazanın ardından yükselen bir feryad olayı özetler gibiydi. Kazada aynı aileden 4 yakınını kaybeden bir kadın, günlük 40 TL'ye elma toplamaya giden kadın işçilerle ilgili olarak, ‘’Olmaz olsun şu fakirlik’’ diyerek haykırdı. Kazada acılı kocalar ise eşlerinin arkalarından ağıt yakarak, ‘’Bebeleri ortada kaldı’’ diye feryat etti.

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Havva Ceran

Metin Arslanalp

Arife Aktaş

Ceylan Aksoy

Reyhan Ceran

Veli Can Çelik

Gülseren Yayla

Maksude Ünsal

Havva Yiğit

Ayşegül Karataş

Mihri Kale

Ayşe Kale

Şerife Aksoy

Muazzez Balık

Elmas Çeli

Emel Arslanalp

Esme Altunbay (16),

Buket Keskin (26),

AĞIR YARALILARIN İSİMLERİ

Leyla Çelik (44),

Şerife Özkan (46),

Fatma Önay (31)

YARALILARDAN BAZILARININ İSİMLERİ

Meral Arslanalp (24),

Erkan Arslanalp (16),

Nermin Ölçer (33),

Sultan Bozdağ(66),

Ömer Akdeniz(31),

Rabiya Caran (19),

Şerife Aksoy (58),

Ömer Samur (47),

Sibel Arslanalp (12),

Durmuş Ali İlboğa (25).

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...