“Burası tarih kokuyor”

31 Ekim 2014 18:58

Isparta Belediyesi tarafından organize edilen ‘Kadın İsterse’ adlı tiyatro oyunu için şehre gelen sanatçılar, oyunun ardından Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni gezdiler. Müzeye olan hayranlıklarını dile getiren sanatçılar, müzenin tarih koktuğunu söylediler.

Isparta Belediyesi’nin kültür hizmetleri sürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen iki perdelik komedi oyunu ‘Kadın İsterse’ Ispartalı tiyatro severlerle buluştu.

Savaş Aykılıç’ın yazdığı ve Müfit Kayacan’ın yönettiği, Zeynep Gülmez, Yusuf Atala, Nazlı Kar, Şevket Çapkınoğlu, Tuna Arman, Sezer Soykök ve Müfit Kayacan’ın rol aldığı tiyatro oyunu Kültür Sineması’nda tiyatro severlerle buluştu.

Bir antik kent ören yerinde geçen oyunda, yağmalanmaya hazır bir sit alanı ve bu alanı işgal ve yağma için kavga ve savaş halinde olan erkekleri ve bu çileyi çeken kadınların konu alındığı tiyatroda kadınların bu savaşı durdurma çabalarının ele alındığı oyun beğeni kazandı.

Oyunun ardından şehri gezen tiyatro oyuncuları Isparta’ya hayran kaldı. Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’na inşa edilen Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni de gezen tiyatro oyuncuları, gördükleri kültürel değerler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Öncelikle seyir terasından Isparta’yı izleyen sanatçılar ardından Isparta halıları, motifleri ile Toros kilimlerini ve diğer tarihi değere sahip eserleri inceledi. Ziyaret sonrasında sanatçılar adına değerlendirmede bulunan tiyatro oyuncuları Zeynep Gülmez ve Yusuf Atala, müzeyi çok beğendiklerini söylediler.

Oyuncu Zeynep Gülmez halının bir zenginlik olduğunu belirterek, “Bu kadar çeşit ve el yapımı halı ile kilimleri bir arada görmek beni oldukça sevindirdi. Ben halıyı ve halının dokusunu çok severim. Evde halı benim için bir zenginliktir. Burası tarih kokuyor. Öncelikle buraya olması gereken bir şeymiş. Çok büyük bir müze, ben bu kadarını beklemiyordum. Isparta için başarılı bir çalışma olmuş” dedi.

Isparta denince akla halının geldiğini dile getiren oyuncu Yusuf Atala ise, “Isparta halı demek. Isparta’nın müzesi de halıdan olur. Burada 10 katlı bir halı müzesi var. Buraya halı ve kilimleri bağışlayanlara da çok çok teşekkür ediyoruz. Buraya emeği geçenler sağ olsunlar, var olsunlar, ellerine sağlık. Burada askerlik dolayısıyla kaldığım için, iklimini, insanını biliyorum. Isparta çok güzelleşmiş. Burada kaldığım dönemle, şu anki dönem arasında dağlar kadar fark var. Sayın Başkanımızın da ellerine sağlık. İnşallah Başkan daim olur ve Isparta’da böyle güzel gider” derken gerek oyunlar için gerekse kültür hizmetleri için Isparta Belediyesi’ne teşekkür etti.  

 

 

 

 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...