‘’Isparta’yı yaşatan yeni bir otogar yapacağız’’

31 Ekim 2014 18:42

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 150 bin m2 üzerinde yeni bir otogar projesi inşaa edileceğini duyurdu. Köy Garajı’nın da yanında olacağı yeni otogarı şuanda Çünür’de kurmayı planladıklarını belirten  Günaydın, ‘’Aksaklık olursa Akkent’in önündeki çevre yolunun kenarında olabilir. B planımız var. Bu dönem bu proje bitirilecek’’ dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni otogar projesiyle ilgili ilk kez detaylı açıklamada bulundu. Yeni Otogar ile birlikte Köy Garajı’nı da birlikte inşaa edeceklerini ifade eden Günaydın, zor bir proje için yola çıktıklarını belirtti. Bu projeyle uğraşırken şehrin geleceğini kaybetme durumlarının olduğunu ifade eden Günaydın, ‘’Halk ne isterse onu yaparım sloganım var. Bir otogar yapalım. 150-200 yıl o otogar projesi devam etsin. Mevcut otogarın yerinde hatalar yapıldı. IYAŞ otoparkları düşünmeden oraya gitti. Orada hata yaptılar. AVM’nin üstü otopark. Orayı kullanmaları gerekirken yol kenarlarını kullandılar. Bu da büyük sıkıntılara yol açtı’’ dedi.

‘’ISPARTA DEHŞETLE BÜYÜMÜŞ DENİLEBİLECEK GÖRSELLİĞİ OLACAK’’

Öte yandan alan projelerinin çalışmalarına başladıklarını duyuran Günaydın, ‘’Yeni Otogar 150 bin m2 üzerinde kuruluyor. Şehrin bir parçası olacak. Burası Isparta’yı da yaşatan bir merkez haline gelecek. Projenin ön alan taslağı çıktı. Bunu geliştireceğiz. Belediyede kendimiz çiziyoruz. Özel müzesi bile var. Isparta dehşetle büyümüş denilebilecek görselliği verecek. Beton C40 ile yapılacak. Büyük kulesi var. O kule müze haline getiriliyor. Yukarısında restorandı var. Baştan para harcayacağız ama 150 yıl bunu kullanırsak bedavaya yapmışız demektir. Köy garajı da yanında olacak. Yerini şuanda Çünür diye düşünüyoruz. Aksaklık olursa Akkent’in önünde çevre yolunun kenarında olabilir. B planımız var. Bu dönem bu proje bitirilecek’’ diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 1704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...