“Türkiye, Demirel’le demokrasiyi yaşadı ve bugünlere geldi”

28 Ekim 2014 18:13

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin açılışına katılan eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, “Türkiye, Demirel’le demokrasiyi yaşadı, kalkındı ve gelişerek bugünlere geldi” dedi.

Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin ile eski Emniyet Genel Müdürü Yılmaz Ergün, dün Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin açılışına gelen ikili bir gün daha Isparta’da konaklayarak çeşitli temaslarda bulundu. Isparta’ya ilk 1940 yılında geldiğini ve o zamandan bu yana Isparta’ya karşı bir ilgi duyduğunu ifade eden Sezgin, “Siyaset yaptığımız yıllarda adeta Isparta benim 2. seçim bölgem gibiydi. Isparta çok güzel bir şehir olmakla birlikte insanları çalışkan ve devletini, milletini seven kişilerdir” dedi.

“ISPARTA, DEMİREL GİBİ BİR DEVLET

BÜYÜĞÜNÜ YETİŞTİRMEKTEN ONUR DUYMALI”

Öte yandan Isparta’nın ülkeye 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i kazandırdığını ve Demirel’in Türkiye Cumhuriyeti’ne 55 yıl hizmet etmiş çok büyük bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Sezgin, “Bu nedenle ben Ispartalıları tebrik ediyorum. Çünkü öyle bir lider yetiştirmişler ki, ülkenin yarım asırlık sürecinde hizmetleri ve emeği var. Türkiye’ye demokrasiyi, kalkınmayı ve gelişmeyi Sayın Demirel göstermiştir. Onun gösterdiği yol sayesinde bugün Anadolu’da milyonlarca insan çağdaş bir yaşama kavuşmuştur” diye konuştu.

“ISPARTA GELİŞMİŞ VE MODERNLEŞMİŞ”

Diğer taraftan gerek Isparta’da gerekse tüm Türkiye’de Cumhuriyetin kazanımlarını yaşıyorsak bunda Demirel’in büyük katkısının bulunduğuna dikkat çeken Sezgin, “1940 yılında Isparta’ya geldiğimde Isparta bir köy görünümündeydi. Ama şimdi görüyorum ki, nüfusu 400 bini aşmış son derece gelişmiş ve modern bir şehir haline gelmiş. Bu da Sayın Demirel’in katkılarıyla ortaya çıkan sevindirici bir durumdur. İşte onun için bugün Isparta’ya gelmekten bir kez daha onur ve gurur duydum” şeklinde konuştu. 

Bu haber 828 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...