Etnografya Halı ve Kilim Müzesi inşaatına başlandı

16 Ekim 2012 19:48

Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nin hafriyat çalışmalarına başlandı. Geçen günlerde ihalesi yapılan ve gerekli yasal sürecin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi gerçekleştirilen Etnografya Halı ve Kilim Müzesi inşaat alanında 15 Ekim 2012 tarihi itibariyle çalışmalar başladı. Gökçay Mesireliği girişinde toplam 3100 metrekareden oluşacak olan projenin uygulanması için inşaat alanında hafriyat çalışmaları başlatıldı.

Türkiye’nin en büyük halı ve kilim müzesi olması amaçlanan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nde yaklaşık 3 bin 200 halı ve kilim sergilenecek. Proje kapsamında Halı ve Kilim Müzesi’nde 2 bin 500 metrekarelik sergi salonu, 400 metrekarelik restaurant bölümü, 200 metrekarelik idari bölümler yer alacak Etnografya Halı ve Kilim Müzesi toplam 3 bin 100 metrekarelik bir alana sahip olacak.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın üzerinde büyük bir gayret sarf ettiği Halı ve Kilim Müzesi’nde Isparta’ya has mimari bir yapı uygulanacak.68 metreyüksekliğinde bir sergi kulesi bulunacak olan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi aynı zamanda gül heykelleri ile de süslenerek Isparta’nın cazibe noktalarından birisi haline gelecek.

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...