“Sen Atatürk’e laf söyleyecek adam mısın?”

16 Ekim 2012 19:46

TBMM İçişleri Komisyonu’nda, 13 ili ”büyükşehir” kapsamına alan yasa tasarısının görüşmelerinde ”Atatürk” tartışması yaşandı. Komisyon çalışmaları devam ederken BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın  “Atatürk’ü Kimse sevmek zorunda da değil. Sever sever, sevmez sevmez” demesine MHP’li Nevzat Korkmaz, ”Eliniz kanlı, diliniz kanlı, sen Atatürk’e laf söyleyecek adam mısın?” diye bağırarak karşılık verdi.

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler’in başkanlığında toplanan komisyon, tasarıyı alt komisyon metni üzerinden görüşmeye devam ediyor.

Komisyonda; MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, tasarının son dakikaya kadar milletten gizlendiğini savunarak, ”İçişleri Bakanı burada mecburen oturuyor. O da olan bitenden, gelecekten kaygılı. Bu konuya gerçekten bildiğimiz inansa, İdris Naim Şahin böyle mi davranır? Ülkedeki bölücü terörün nihai hedefini bilmiyorlar mı? Siyasi kaygı, beklentiler ve parti disiplini nedeniyle susuyorlar” diye konuştu.

Bugün yaşananların tesadüf olmadığını dile getiren Korkmaz, Sevr’in rövanşını isteyen yerli işbirlikçilerin bilinçli şekilde önceden planlanmış rotalarında ilerlediğini savundu. ”Siz sanıyor musunuz ki birileri sabah kalktı ve ’Türkiye iyi idare edilmiyor’ diye bu tasarı gündeme geldi” diyen Korkmaz, tasarıyla ”hiç girilmemesi gereken konuların tartışmaya açıldığını” savundu.

Düzenlemeyle kırsalda oturan insanlara yeni vergi ve yükler getirileceğini ifade eden Korkmaz’ın, ”Artık köylüye rahat yok. Zaten zor şartlarda yaşıyordu, zeytini sayarak yiyordu” demesine, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ”10 yıl önceden bahsediyorsunuz herhalde. Başka ülkeden seçilip gelmedik” karşılığını verdi.

Korkmaz, tasarının insanları kaçak kullanmaya teşvik ettiğini belirterek, ”MHP devletin üniter yapısını bozacak, PKK’nin siyasi hedefi olan, Oslo ürünü bu tasarıya karşıdır. Direnişimizi milletimizden alıyoruz” dedi.

Komisyon çalışmaları devam ederken BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın  “Atatürk’ü Kimse sevmek zorunda da değil. Sever sever, sevmez sevmez” demesine MHP’li Nevzat Korkmaz, ”Eliniz kanlı, diliniz kanlı, sen Atatürk’e laf söyleyecek adam mısın?” diye bağırarak karşılık verdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın sözleri üzerine MHP’li milletvekilleri, ”Sayın Başkan müdahale edin, Atatürk’e hakaret ediyor. Atatürk’ü sevmiyorsa çıkacak dışarı” diyerek tepki gösterdi.

MHP’li Nevzat Korkmaz, ”Eliniz kanlı, diliniz kanlı, sen Atatürk’e laf söyleyecek adam mısın?” diye bağırdı. Önder, kimsenin Atatürk’e hakaret etmediğini, kimsenin kendilerine terbiye dersi veremeyeceğini belirterek, ”Sevdalık iki baştan olur. Falancayı seveceksin, filancaya söveceksin, böyle bir şey yok” dedi.

Korkmaz, Önder’e, ”Aynı şeyi sen de yapıyorsun. Çevir kazı yanmasın. Sen bu millete saygılıysan, bu milletin değerlerine de saygı göstereceksin. Sana daha ne laf söylenecek. Bana bu kadar laf söylense burada 1 dakika oturmam. Çünkü yüz var” dedi.

Önder, ”Atatürk bu milletin en yüce değeridir. Sen böyle düşünüyor olabilirsin, ben de böyle düşünmem. Bunun için niye insanlığın Kabe’sini terk edeyim. Ben, ’Marx insanlığın en yüce değeridir. Bunu idrak etmeyenin burada durmaya hakkı yoktur’ desem ne kadar ciddiye alınırsa ben de o kadar ciddiye alırım” sözlerine Korkmaz ve MHP’liler tepkilerini sürdürdü.

”Kimsenin hoşgörü manifestosunu bilmek durumunda değilim, genel kabul gören değerler de umurumda değil” diyen Önder’e, salonu terk etmek üzere ayağa kalkan Korkmaz, ”Hala artistlik yapmaya devam ediyorsun. Seni önce terbiyeye davet ediyorum” karşılığını verdi.

Önder, konuşmasının kısıtlandığını belirterek, konuşma hakkı sağlanıncaya kadar konuşmayacağını söyledi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın, ”devletin bakanına da saygılı ol” demesine Önder, ”İnsana dolap beygiri diyen birine daha fazla saygı beklemeyin. Bakansa bakanlığını bilsin. Kimse bize parmak sallayamaz” dedi.

Şahin, Önder’e, ”Parmak da sallar el de sallar. Gürültüyle bu memlekete hizmet ettiğini mi sanıyorsun” karşılığını verdi.

Komisyon Başkanı Güler, tartışmaların sürmesi üzerine birleşime ara verdi. Tartışma verilen arada da sürdü. Aranın ardından konuşmasını sürdüren Önder, ”İncittiğim vekiller olduysa özür dilerim” dedi.

 

 

Bu haber 911 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...