Emniyet sübabı gibi çalışıyorlar

23 Ekim 2014 14:52

El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, son dönemde gençler arasında popüler olan ve kullanımında genelde ölümle sonuçlanan sentetik uyuşturucuyla Mahalle Anneleri Projesi ile mücadele ettiklerini açıkladı. Aydın, sentetik uyuşturucunun bulunduğu yer ile ilgili adres de işaret etti. Öte yandan kendilerine gelen duyumlara göre bir evin kahvehane gibi kullanılıp burada bonzai içimine izin verildiğini ileri süren Aydın, ‘’Şeker halinde sunulduğu söyleniyor. Yani gençlere cazip ve albenisi yüksek şekilde sunulmaya çalışılıyor’’ diye konuştu.

Bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine ulaşarak onlara çeşitli yardımlarda bulunmaya çalışan El Ele Derneği şimdi de sentetik uyuşturucu (bonzai) ile mücadeleye başladı. Dernek Başkanı Canan Aydın, bu anlamda Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan’ın önderliğinde Mahalle Anneleri Projesini hayata geçirdiklerini duyurdu. Dernek olarak proje ortak olduklarını ve 44 mahallede yaklaşık 150 annenin Mahalle Annesi olarak seçildiğini bildiren Aydın, ‘’Bu arkadaşlarımız bir dizi eğitime tabii tutuldular. Sorunların tespit edilmesi ve ilgililere iletilmesini sağlayan bir proje. Bu projede aile içi iletişim, sağlıklı ve dengeli beslenme, bilgisayar eğitimi gibi eğitimler mahalle annelerine verildi. Hiç bilgisayar bilmeyen bir bayan şimdi bilgisayar kullanabiliyor. Isparta’da mahalle içindeki sorunlar masaya yatırılmaya başlandı’’ dedi.

‘’YÜREĞİMİZİ ACITAN BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’’

Mahalle Anneleri’nin bulundukları bölgeden  bizlere aktardıkları sorunlar kapsamında yüreklerini acıtan bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Aydın, ‘’Sentetik uyuşturucu (Bonzai) denen bir felaketle karşı karşıyayız. Isparta’da bonzai kullanımı çok yoğun. Bazı mahallelerde çok daha yaygın kullanımı var. Vatan Mahallesi’nde çok kullanım var. Oradan çok şikayetler alıyoruz. Bu bir kanayan yaradır. Çözümünde bizim de katkımız olsun istiyoruz’’ diye konuştu.

‘’BONZAİ KULLANIMI 12 YAŞA KADAR DÜŞTÜ’’

Öte yandan yapılan tespitler sonucu bonzai kullanımının Isparta’da 12 yaşa kadar düştüğünü ileri süren Aydın, ‘’Bir tek kullanımda bağımlılık yapan bu maddenin satışı çok rahatlıkla yapılabiliyor. Bir evde bu insanlar bir kahvehane gibi kullanıp bonzai içimine izin veriyorlar diye duyumlarımız var. Şeker halinde sunulduğu söyleniyor. Bu kapsamda Mahale Annelerimiz  sorunları aileleri tespit edip çözüm bulmaya çalışacak. Bir şiddet mağduru kadının gideceği yeri gösterecek. Bu arkadaşlarımız fedakarca ve yüreklice eğitimlerini aldılar ve çalışmalara başladılar. Bu konuda Sayın Ruhan hanıma şükranlarımızı sunuyoruz. BAKA destekli ve uzun soluklu bir proje’’ şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...