CHP Adliye’ye siyah çelenk bıraktı

21 Ekim 2014 14:39

CHP İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararını protesto etmek için Adliye Sarayı önüne üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı. İl Başkanı Vedat Şenol, AKP hükümetinin döneminde yargının yavaş yavaş ezildiğini ileri sürdü.

Seslerini genellikle yaptığı eylemlerle duyurmaya çalışan dün tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Isparta’da da 17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararı nedeniyle Adliye Sarayı önüne siyah bir çelenk bıraktı. CHP İl Teşkilatı üyeleri dün saat 11.00’da Adliye önünde buluşarak, üzerinde “Adaletin Kara Günü” yazılı siyah çelengi kapının önüne koydu.  CHP İl Başkanı Vedat Şenol, burada yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik bir hukuk devleti diye tabir edildiğini belirterek, “Hukuk ve yargı Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarıdır. Ama hepimizin gördüğü gibi yargı AKP hükümeti döneminde yavaş yavaş ezilmiştir" dedi.

TÜRKİYE KABİLE CUMHURİYETİ HALİNE GELMİŞTİR

Yargının en önemli ayaklarından bir tanesinin hakimler olduğunun altını çizen Şenol, "Vicdanlarıyla karar vermesi gereken hakimlerimiz, baskılar ve sürgün korkuları nedeniyle adaletli karar vermez duruma getirilmiştir. Bu nedenle de Türkiye adeta kabile cumhuriyeti haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

YARGIYI RAHAT BIRAKIN

CHP İl Başkanı Şenol, 17 - 25 Aralık sürecinde işlenen suçların hükümet nezdinde işlendiğini ileri sürerek, şunları söyledi: "Yaşanan süreç Türkiye'de sonuç alınamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek kadar ciddi bir süreçtir. Adalet mülkün temeli ise yargıya güvenin yeniden tesis edilmesi isteniyorsa yargıyı rahat bırakın. Bunun için de hükümet istifa etmelidir.”

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...