Artık onlar da bilgiye kolay ulaşabilecek

21 Ekim 2014 14:36

Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan’ın himayesinde yürütülen Mahalle Anneleri Projesi ile Kütüphan-e Türkiye Projesi işbirliği kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik bilgisayar ve internet kullanımı eğitimi verilecek. Amaç; vatandaşın bilgiye ulaşmadaki eşitsizliğini ortadan kaldırmak.

Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan’ın himayesinde yürütülen Mahalle Anneleri Projesi ile Kütüphan-e Türkiye Projesi işbirliği kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik bilgisayar eğitimleri yaz dönemi verilen aranın ardından yeniden başlıyor. 2015 yılının Kasım ayına kadar devam edecek olan proje kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında dün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda mahalle annelerine bilgiler verildi.

DİĞER İLLERE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR PROJE

Toplantının açış konuşmasını yapan Halil Hamit Paşa Kütüphanesi Müdürü Nur Peri Ak, “Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Teknokent – Teknoloji Transfer Merkezi tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülmekte olan “Kütüphan-e – Türkiye Projesi”nin pilot uygulamasında olan kütüphanemiz, proje paydaşımız olan AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen ve Isparta Valimiz Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan’ın himayelerinde yürütülen Mahalle Anneleri Projesi ile ortak çalışmalar yürütmektedir. Proje paydaşımızla yaptığımız bu çalışmalar diğer illere de örnek teşkil etmektedir” dedi.

AMAÇ; BİLGİYE ULAŞMAKTA EŞİTSİZLİĞİ KALDIRMAK

Proje süresince dezavantajlı gruplara internet ve bilgisayar kullanımı ile ilgili kurslar düzenlendiğini belirten Ak  şunları söyledi: “Kütüphanemizde proje uygulamalarını belirttiğimiz amaçlar doğrultusunda proje paydaşımız olan mahalle anneleri projesi katılımcılarına ve halktan talep eden katılımcılara ücretsiz bilgisayar eğitimi verilmiştir. Bilgisayar eğitimi alan katılımcılarımız çoğu kütüphanemize ilk defa gelmişlerdir. Aynı zamanda her birine kütüphane hizmetleri tanıtılarak halkın kütüphane hakkında bilgilendirilmesi sağlanmıştır. Yaz döneminde ara verilen eğitim çalışmaları 27 Ekim 2014 tarihinden itibaren devam edecektir. Ayrıca online İngilizce eğitimimiz de sürmektedir. Kütüphanemiz tarafından yine proje kapsamında Kasım 2015 tarihine kadar farklı konularda etkinlikler düzenlenecektir. Kütüphane Türkiye projesi Isparta Temsilciliği olarak proje paydaşımız olan Mahalle Anneleri Proje Temsilcileri ve katılımcılarıyla amacı kütüphaneleri toplumun merkezi haline getirmek, okuma kültürünü artırarak vatandaşlar arasında bilgiye erişimde eşitsizliği kaldırmak toplumun yaşam kalitesini yükseltmektir.”

KÜTÜPHANELER BİLGİ BANKASI

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ise maddi destekelrle 26 ildeki 76 kütüphanedek bu projenin başladığını bildirdi. Kılıç, “Kütüphanelere bilgisayarların ve bilgisayar programlarının gelmesiyle birlikte yaşlılar ve dar gelirli ailelere teknoloji desteği veriyoruz. Vatandaşların bu kurslardan aldıkları bilgi sayesinde günlük hayatlarında, çalışma hayatlarında daha başarılı olacaklardır. Bu güzel projenin sahibi olan Valimiz Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan’a çok teşekkür etmek istiyorum. Bu proje Ruhan Hanım sayesinde tüm Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

12 BİN 500 ÜYEMİZ VAR

Öte yandan  Isparta’nın kitap okuma oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Kitabın önemine kimse yok diyemez. Ancak Türkiye’de biz kitabın önemini hala anlayabilmiş değiliz. Kitap okuma projesi gelişmiş ülkelerde daha fazla. Ancak Isparta İl Halk Kütüphanesi bu olguyu kırmış durumda. Biz kütüphanemizi 20 Şubat 2012 yılında faaliyete geçirdik. İlk zamanlar kütüphanemizde üye sayısı 463 kişiydi. Bu üye sayısına Bakanlığımız bile şaşırmıştı. Ama günümüzde üye sayımız 12 bin 500 kişidir. Bu büyük bir başarıdır. İnsanlara kaynak sunulduğu taktirde başarılı olamayacak hiç kimse yoktur. Biz de kütüphanemiz de her türlü imkanı sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...