Bolat: ‘’Bu sefer aslan payını Isparta alacak’’

21 Ekim 2014 14:10

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, AK Parti İl Kongresine gelmesi beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu deyim yerindeyse projeye boğacak. Şimdiden hazırlıklara başladıklarını bildiren Bolat, ‘’İnşallah önümüzdeki 2015 bütçesini denk bir bütçe olarak hazırlayacağız. Isparta hak ettiği aslan payını alacaktır. Bu konuda Başbakanımızı iyice sıkıştıracağız’’ dedi.

İl Genel Meclisi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelişine hazırlanıyor. Her açıdan Isparta’ya fayda  sağlayacak olan bu ziyarette özellikle ilimizin yaşadığı ekonomik sorunlara ilişkin geniş bir dosya hazırlanıyor. Bu noktada öncülük yapacaklarını ve çalışmalara şimdiden başladıklarını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, ‘’İnşallah önümüzdeki 2015 bütçesini denk bir bütçe olarak hazırlayacağız. Kırsal alandaki köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en rantbl şekilde en ivedi şekilde çözmenin çabası içerisindeyim. Burada zerre kadar İl Özel İdare’nin bir sıkıntısı yoktur. 2015 yılı içerisinde vatandaşlarımız bizden beklediği hizmeti sonuna kadar alacaklar. Isparta hak ettiği aslan payını alacaktır. Somut bir şey şuanda yok. Bilindiği gibi TBMM’de de 2015 bütçe hazırlıkları devam ediyor. Dolayısıyla biz de bakanlarımızla görüşüyoruz. Isparta’nın hak ettiği payı alması için çalışıyoruz’’ dedi.

ISPARTA’NIN DAVUTOĞLU’YLA İLİŞKİLERİ KUVVETLİ

Öte yandan Başbakan Davutoğlu’nun Isparta’nın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini de bildiren Bolat, ‘’Sayın Başbakanımızla Başbakan olduktan sonra 1-2 kez kendisiyle Isparta’nın sorunlarıyla ilgili görüşmemiz oldu. Özel İdarenin kaynak noktasında yaşadığı sorunları kendisine ilettik. Sayın Başbakanımız da Isparta’yla ilgili sıkıntıların aşılacağını ve beklentilerin karşılanacağı müjdesini verdi. Bununla ilgili somut raporu da inşallah Sayın Başbakanımız tensip buyururlar da Isparta’ya gelirlerse kendisine vereceğiz’’ diye konuştu.

‘’KİMSENİN ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMİYORUZ’’

Bu arada haklarında ortaya atılan iddialara da açıklık getiren Bolat, şöyle devam etti; ‘’Çarşamba günkü toplantımızda bir tane gündem maddemiz vardı. Bu genel görüşmeye açılan konuyla ilgiliydi. Bu da köylerdeki ihtiyaçlarla ilgili bir maddeydi. Bu gündem maddemizi görüşmeye aldık. İl Genel Meclisi üyelerimizin kırsal alanlardaki arazilerdeki yapmış oldukları çalışmaların bilgilerini kendilerinden aldık. Bürokrat arkadaşlardan da yazılı olarak bir rapor istemiştik. Bürokrat arkadaşlarımız yazılı bilgiyi hazır edemedikleri için sözlü olarak bilgi verdiler. Genel görüşmeyle ilgili başka konuşacak bir şey olmadığı için meclisi kapatmıştık. Burada İl Genel Meclisi olarak buradaki bürokrat arkadaşlarımla ilgili tabiiki doğal olarak toplantı yapabilirim. Meclis Başkanı olara bu benim takdirimde olan bir şeydir. Motivasyon ve inovasyon toplantısı yapabilirim. Ben görev ve sorumluluklarımı iyi bilen bir kişiyim. Bürokratlarla burada toplantı yapmamdan daha dolay bir konu olamaz. Meclisi ilgilendiren bir durum değildir. Ben kendilerinden ertesi günkü toplantı için bilgilerin yazılı olarak hazırlanarak getirilmesini istedim. Fikir alışverişinde bulunduk. Arkadan iş çevirme gibi bir durum yok. Olamaz da zaten.

‘’BÜROKRATLARLA SAVAŞMIYORUZ; ÇALIŞIYORUZ, MOTİVE EDİYORUZ’’

Biz bürokratlarla savaşmıyoruz. Biz çalışmaya devam ediyoruz. Hiçbir arkadaşımızın hiçbir bürokrat arkadaşımızla ilgili sıkıntısı yoktur. Ankara ile ilgili gerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Maliye, İçişleri ve Kalkınma Bakanlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor.’’

 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...