Yabancı Akademisyenler Etnografya Müzesi’ni gezdi

18 Ekim 2014 13:01

SDÜ’de düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Ulusal Biyomekanik Kongresi”ne katılmak amacıyla Isparta’ya gelen aralarında yabancı akademisyenlerin de bulunduğu çok sayıda konuk Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni gezdi.

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’na inşa edilen ve içerisinde binlerce kilim, halı ve diğer tarihi objeleri barındıran Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni baştan aşağıya gezen ve hayranlıklarını gizleyemeyen akademisyenler, müze görevlilerinden eserler hakkında bilgiler aldı.

Yabancı akademisyenlerinde aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik gurup Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ndeki Isparta halıları, Toros kilimleri, gülyağı üretimi için eskiden kullanılan malzemeler, Yörük çadırları ile çok sayıdaki tarihi eser niteliğindeki objeleri tek tek incelediler.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen hocalar müzeye olan hayranlıklarını ifade ettiler. Hocalar yaptıkları değerlendirmelerde, bu müzeyi görmenin kendilerine nasip olduğunu, bugüne kadar Isparta halıları ile de ilgili çok şeyler duyduklarını ancak bunları bugün yakından görebilmenin fırsatını yakalamaktan dolayı son derece memnun olduklarını belirttiler.  Akademisyenler, “Müzede çok güzel bir ortam var. Isparta için son derece güzel bir eser. Burası Isparta’yı sergiliyor. Halılarını yakından gördük, kilimleri inceledik, gülyağı yapımında eskiden kullanılan araçları inceledik. Bunlar çok güzel. Anadolu’nun zengin kültürünü göstermek lazım. Belediye Başkanlığının girişimiyle hazırlanan bu müzeyi fevkalade başarılı bulduk” dedi.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...