Örtü altı çiçek üretiminde 100 milyon dala ulaştık

18 Ekim 2014 10:20

Cazibesi giderek artan örtü altı çiçek yetiştiriciliğinde Isparta dünya devleriyle yarışmaya başladı. Şu anda Isparta’da bir sezonda 100 milyon dal üretim kapasitesine ulaşmış durumda.

Isparta’nın ekonomik göstergelerine bakıldığı zaman ilimizi iten unsur çeşitliliğindeki artış dikkatlerden kaçmıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de örtü altı çiçek yetiştiriciliği. Isparta’da şu anda 800 dönüm arazi üzerinde yılda 100 Milyon dal karanfil üretimi gerçekleştiriliyor. Bunun reel olarak eknomimize katkısı ise azımsanmayacak boyutta. Verilere göre çiçek yetiştiriciliğinden ilimize yılda 15 Milyon Dolar para girişi sağlanıyor. Yine aynı sektörde 1500 kişiye istihdam sağlandığı ve üretilen çiçeklerin de İngiltere, Hollanda, Almanya’nın yanısıra Balkan Ülkeleri’ne ihraç edildiği öğrenildi. Bu alanda hedef büyüten Isparta’nın şimdi de rotasını Rusya’ya çevirdiği bildirildi.

DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ KALİTE YAKALANDI

Öte yandan dünyada kabul edilen kalitede ürün yetiştiren Isparta, bu alanda lider olan Kolombiya’yı da geçtiği öğrenildi. İlimizde üretilen karanfilin, solma süreci ve kalite açısından Kolombiya’dan daha ileri seviyeye eriştiği ve tercih nedeni olduğu bildirildi.

ENDÜSTRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Bu arada süs bitkileri üretiminde söz sahibi olan Antalya ve İzmir’in aşırı donlu yıllarda istenilen çiçeği üretememesi nedeniyle gözlerin Isparta’ya çevrildiği ve büyük bir endüstri olma yolunda emin adımlarla ilerlediği bildiirildi.

Bu haber 1057 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...