Isparta Türk Sağlık-Sen Aile Hekimliği Çalıştayı´na katıldı

16 Ekim 2012 16:36

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen Aile Hekimliği Çalıştay'ına Isparta’yı temsilen Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hayati Yıldız başkanlığında heyet katıldı.

Çalıştay'da aile hekimliği sistemi içerisinde aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının Çalışma şartları , karşılaşılan sorunlar, istenen talepler, tespit edilen eksiklikler, mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin sorunların tespiti yapıldı. Çalıştay'da Aile Hekimleri, Aile sağlığı çalışanları ve Türk Sağlık-Sen'in Şube Başkanlarının katılımıyla oluşturulan gruplarda beyin fırtınası gerçekleştirilerek çözüme yönelik ortak fikirler oluşturuldu.

Aile Hekimliği çalıştayı ile Türk Sağlık-Sen, Türkiye’de önemli bir işe imza atmış oldu.

Kurultayın oldukça verimli geçtiğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Isparta  Şube Başkanı Hayati Yıldız " Aile Hekimliği çalıştayı ile sendikamız önemli bir işe daha imza atmış oldu. Sorunlar çözüm önerileri bizzat sistemin içerisinde bulunan çalışanlar tarafından tartışıldı. Çalıştayımız sendika olarak önümüzdeki süreçte Aile Hekimliği ile ilgili tüm çalışmalarımız da bize yol gösterici olacak" dedi.

Yıldız ; “Aile Hekimliği ülkemizde ilk kez  pilot olarak 2004 yılında uygulama olarak hayata geçirildi. 2010 yılında ise tüm illerde uygulanmaya başlandı. Bu süre zarfında Aile Hekimliği sisteminde çalışan sağlık çalışanlarının sorunlarının tespiti ve çözümü için Türk Sağlık Sen den başka bir emek örgütü çalıştay düzenlememiştir. Sendikamızın Tertiplemiş olduğu bu çalıştayla sistemde görev yapan Aile Hekimleri  ve Hekimlerimizin yanında hizmet veren  sağlık çalışanlarına vermiş olduğumuz önemi ortaya koymuş bulunmaktayız. (Sistemde sağlık hizmeti sunumunda görev yapan sağlık çalışanlarını önemsiyoruz.) Dedi. Başkan Yıldız; sendika olarak aile hekimliğinde isteklerinin, sürdürülebilir bir ücret, İş yükünün hafifletilmesi, daha iyi özlük ve sosyal haklar olduğunu da ifade etti. Toplum gözündeki kötü izlenimin kırılması sorunların iller bazında paylaşılması konularıda dikkate alınarak sendikamız kanalı ile Genel yöneticilere  seslerini duyurmak ve dertlerine çare olmak adına güzel bir çalışma oluşturulmuştur. İleriki süreçte çalışanlarla paylaşmak ve genel bir bildiri  yayınlanmak üzere güzel bir çalıştay yapılmıştır” dedi.

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...