“Başarısızlığımızdan dolayı düşmedi”

16 Ekim 2014 17:52

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, THY’nin İstanbul-Isparta arası uçak seferlerini 7’den 4’e düşürmesinin ilimizle bir alakasının olmadığını açıkladı. Başdeğirmen, “Isparta uçuşlarının doluluk oranı yüzde 82. Yaz boyunca hiç durmadan çalışan uçakların bakım ve onarımı için bu uygulama her ilde yapılıyor” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türk Hava Yolları’nın Isparta-İstanbul arası yaptığı uçuşları haftanın 7 gününden 4 güne düşürecek olmasının nedenini açıkladı. Bunun Isparta’yla bir ilgisinin olmadığını kış aylarında uçakların bakımı yapılacağından dolayı her ilde uçuş sayılarının düşürüldüğünü belirten Başdeğirmen, “Bu uygulama sadece Isparta için yapılmadı. Türkiye’nin genelinde yapılan bir uygulama. Hatta dünyada bile kış sezonu geldiği zaman firmalar sefer sayılarını azaltıyor. Yaz boyunca hiç durmadan çalışan uçakların bakım ve onarımı olduğu için kış sezonunda yolcuların azalması nedeniyle dünya genelinde yapılan bir uygulama. Türkiye’de sefer azalışı bu yüzden uygulanıyor. Yüzde 80 doluluk oranı olan illerde de bu uygulama başlatıldı. Günde 2 sefer olanlar bire düşüyor. 7 gün olanlar 4 ya da 3’e düşüyor” dedi.

“YÜZDE 82 DOLULUK ORANIYLA UÇUYORUZ”

Öte yandan uçuşların azaltılmasının başarısızlıkla bir alakasının olmadığını da savunan Başdeğirmen, “Isparta uçuşlarının doluluk oranı yüzde 82. Hatta son zamanlarda uçakta yer olmadığı için havaalanında gitmeyen yolcuların yerini alabilmek için bekleyenler var. Dolu dolu çalışan bir uçuşumuz var” diye konuştu.

“MART 2015’DE HAFTANIN HER GÜNÜ GÜNDE 2 SEFERE ÇIKIYOR”

Diğer taraftan gelecek yıl ile ilgili bir de müjde veren Başdeğirmen, “Isparta-İstanbul arasındaki uçuşlar 30 Mart 2015 tarihinden itibaren yaz tarifesi olarak haftada 7 gün günde 2 sefer şeklinde olacak. Genel Müdürümüz de bunun sözünü verdi. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geçen yıl kış tarifesi uçuşlarımız haftada 3 gündü. Bu yıl 4 güne çıktı. Bu da Ispartamızın başarısıdır.

“GEÇEN YIL 148 BİN YOLCU İNDİ BU YIL SADECE 9 AYDA 158 BİN”

Geçen yıl 12 ay içerisinde Süleyman Demirel Havalimanına inen yolcu sayısı 148 bin idi. Şuandaki 9 ay içerisinde Isparta havalimanına inen yolcu sayısı 158 bin. Sürekli artıştayız. Anadolu şehirlerin içerisinde en iyi uçağı dolduran illerden bir tanesiyiz. Ispartalı uçağına sahip çıkmıştır. Bu yüzden Ispartamıza, Burdur ve Afyon’un birkaç ilçesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 585 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...