Kırsal Kalkınma Planı taslağına Vatandaşlardan öneri bekleniyor

2 Ekim 2014 17:52

Isparta’nın gelecek 5 yılını şekillendirecek olan Isparta’nın Kırsal Kalkınma Planı Taslağı 10 kurum ile protokol imzalanarak hazırlandı. 24 Ekim’e kadar askıda kalacak olan plana önerisi olan herkes katkıda bulunabilecek. Planda ilimizin tüm ekonomik göstergeleri de yer alıyor.

Valilik koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile Isparta’nın Kırsal Kalkınma Planı Taslağı (2014-2019) Valilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı web sitelerinde yayınlandı. Isparta’nın geleceği için önem arz eden plana vatandaşlar ve diğer kamu kurumlarının da katkıda bulunması için 24 Ekim 2014’e kadar askıda kalacak. Öneriler lokmanpehlivan@baka.org.tr mail adresine, yazılı olarak da Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü’ne gönderilebilecek.

KATILIMCI BİR YAKLAŞIMLA HAZIRLANDI

Isparta Kırsal Kalkınma Planı; Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi (2010-2013) ve Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisine (2014-2020) uyumlu olacak şekilde katılımcı bir yaklaşımla hazırlandı. Plan hazırlık çalışmalarının genel çerçevesini oluşturmak ve hazırlık sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, kamu kurumları, özel sektör ile sivil toplum kuruluşları gibi ilgili paydaşlarda farkındalık oluşturarak Planın verimli ve katılımcı yaklaşımla hazırlanmasını sağlamak amacıyla Valilik başkanlığında 10 kurum ile protokol imzalandı. İçinde ilimizin tüm temel ekonomik göstergelerin yer aldığı plan Isparta’nın gelecek kaderini belirleyecek. Bu anlamda hayati önem taşıyan bu palana katkı sağlamak isteyen herkesin öneri ve görüşleri bekleniyor.

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...