SDÜ’den açıklama

2 Ekim 2014 17:50

SDÜ, Down Sendromlu Mustafa Özbayrakçı’nın işten çıkarılması ile ilgili açıklama yaptı.

SDÜ’nün açıklaması şöyle: “Isparta kamuoyunda son günlerde Down Sendromlu vatandaşımız Mustafa ÖZBAYRAKÇI’nın Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimi tarafından işten çıkarıldığına dair haberler yer almaktadır. Bu haberler Süleyman Demirel Üniversitesi’ne karşı duyulan güveni zedelemek için kaleme alınan haberler olup; bu konu ile ilgili gerçeklerin tüm kamuoyu tarafından bilinmesi amacıyla iş bu tekzip metninin yayınlanması zorunluluğu hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla hâsıl olmuştur. Doğru ve tarafsız habercilik ilkesi gereği yayınlanmasını rica ediyoruz.

Doğru ve tarafsız habercilik ilkesi gereği basın ya da internet yolu ile yapılan haberlerle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amaçlanıyorken, tarafsız habercilik ile insanların, kamu kurum ve kuruluşlarının; toplumda saygınlık, onur şeref ve itibarını zedelemeden yayın yapılması hedeflenmektedir. Bu ilkeye uyulmadan kurumumuzu suçlayıcı ve kamuoyunu yanıltıcı yönde haber yapan yayın kuruluşlarına karşı bütün hukuki haklarımızın kullanılacağının da bilinmesini istiyoruz.

Bu itibarla;

1)      Haberlerde işten atıldığı şeklinde adı geçen vatandaşımız Mustafa ÖZBAYRAKÇI’nın işvereni Süleyman Demirel Üniversitesi değil, üniversitemize ilgili mevzuat ve iş akdi hükmünce hizmet veren taşeron firmadır.

2)      Taşeron firmadan alınan bilgiye göre Mustafa ÖZBAYRAKÇI’nın işten çıkarılması, iş yeri hekimin hazırladığı ve iş güvenliği uzmanının da onayladığı tıbbi rapora dayanmaktadır. Söz konusu raporda, adı geçen kişinin çalışamayacağı ve çalışması halinde kendisine ve çalışma arkadaşlarına zarar vereceği ve işten el çektirilmesi gerektiği açıkça ortaya konulmuş  ve buna dayanarak işten çıkarılma yoluna gidilmiştir.

Yukarda açıkladığımız gerekçeler dikkate alındığında; tamamen kamuoyunu yanlış bilgilendirme amacı taşıyan ve Süleyman Demirel Üniversitesini töhmet altında bırakan taraflı haberin yayından kaldırılarak iş bu tekzip metninin 5651 Sayılı Kanunun 9. Maddesi gereği bir hafta süreyle yayınlanmasını yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla rica ederim.

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...