Türk Kadınları Etnografya Müzesine hayran kaldı

30 Eylül 2014 17:13

Türk Kadınları Kültür Derneği Genel Başkanı Emine Bağlı ve çeşitli illerin şube başkanları Gökçay Kavşağı’na belediye tarafından inşa ettirilen ve binlerce halı ve kilimden oluşan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni gezdi. Genel Başkan Bağlı, müze ile birlikte tarih ve kültürün gün yüzüne çıktığını söylerken, yapılan çalışmayı ‘fevkalade’ olarak nitelendirdi.

Türk Kadınları Kültür Derneği Isparta Şube Başkanı Serap Özkahraman’ın davetlisi olarak Isparta’ya gelen Genel Başkan Emine Bağlı başta olmak üzere, 7 ilin şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Müzeye hayran kalan ve içerisinde bulunan başta kilim, halı olmak üzere binlerce tarihi ve kültürel değere sahip objeleri yakından inceleyen dernek üyeleri yapılan çalışma karşısında başta Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk Kadınları Kültür Derneği olarak Isparta’ya istişare toplantısı için geldiklerini anlatan Genel Başkan Emine Bağlı, Isparta’nın güzel bir şehir olduğunu kaydetti. Bağlı, “Belediye hizmetleri fevkalade güzel. Yapılan çalışmalar gözle görülüyor. Temiz bir şehir. Yağış olmasına karşın şehirde hiçbir sıkıntı yaşanmadığını gördük” diyerek müzenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Böyle güzel bir müzeye yine Prof. Dr. Turan Yazgan isminin verilmesinin de ayrı bir önem taşıdığını söyleyen Emine Bağlı, müzenin Türk tarihi ve kültürüne ışık tuttuğunu aktardı. Müzeyi gezmiş ve Isparta’yı tanımış olmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Genel Başkan Bağlı, belediyenin kendilerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakaya da ayrıca teşekkür etti. Bağlı müzenin araştırmacılara da önemli bir ışık tutacağına inandığını belirterek “Fevkalade önemli bir derleme olmuş” şeklinde konuştu.

Türk Kadınları Kültür Derneği Isparta Şube Başkanı Serap Özkahraman da, çeşitli illerden gelen dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine Isparta’yı tanıtmaya çalıştıklarını dile getirerek, yaptıkları yatırımlardan dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Özkahraman, “Müze harika olmuş. Müzeyi yapanın, yaptıranların ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 850 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...