Hemşericilik modeli

29 Eylül 2014 16:22

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerde önemli ticaret hacmine sahip işadamlarına sahip olan Isparta’ya hemşericilik kalkınma modeli uygulanacak. Buradaki hemşerileri işadamlarımızın yatırımları Isparta’ya kaydırılmaya çalışılacak.

İş dünyası platformu buluşmaları kaldığı yerden devam ediyor. ITSO ve IGSİAD’ın önderliğini yaptığı platformda Isparta için çıkış noktaları aranıyor. Özellikle IGSİAD’ın genç Başkanı Alper Bayhan, Büyükşehirlere yaptıkları ziyaretlerde genelde hemşeri buluşmalarının önemine dikkat çekiyor. Bugüne kadar ilki Isparta olan ve sonra Ankara ve Antalya’da gerçekleştirilen iş dünyası platformunun en son ayağı İzmir’de gerçekleştirildi. 24 Ekim’de de İstanbul’da bir araya gelecek olan platformun hedefi net; Isparta’yı nasıl kalkındırmak.

İLETİŞİMİMİZ ARTTIKÇA ŞEHRİMİZE FAYDAMIZ ARTACAK

Platformun bu ziyaretlerdeki temel felsefesi ise iletişim. Isparta İş platformu heyeti İşadamlarıyla iletişimleri arttıkça Isparta’ya da faydalarının artacağını düşünüyor ve hemşericiliğin de bir kalkınma modeli olduğunu düşünüyor.

‘’ISPARTA ÇOK DURGUN’’

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu tür organizasyonların Isparta’ya çok şey katacağını savunuyor. Isparta’nın bu organizasyonla kabuğunu kırması için uğraştıklarını ifade eden Başdeğirmen, ‘’Şehir olarak çok sakin duruyoruz. Isparta içerden baktığınız zaman çok küçük. Ama dışarıdaki Isparta çok büyük. Biz aslında büyüğüz. Isparta birçok alanda sınıf atladı. Ayrıca Antalya'nın arka bahçesi olmaktan da kurtulduk diyebiliriz. Aramızdaki sınıf ortadan kalktı. Bölgesel birliktelikler oluştu’’ dedi.

‘’KARŞIDAN BAKMAYALIM’’

Öte yandan dışarıdaki Ispartalı işadamlarına seslenen Başdeğirmen, ‘’Karşıdan bakmayalım, fikir üretelim. Buradaki milletvekillerinizle, yetkililerinizle bu durumu paylaşın. Bu sadece Isparta'nın sorunu değil. Isparta’yı önemseyin. Memleketinizin ekonomisini takip edin. Gelişmeleri izleyin. Mümkün olduğunca da destek verin. Ticaretimiz pamuk ipliğine bağlı. Isparta'yı olması gereken yere götürmeliyiz. Büyümemiz için üretmemiz lazım. birlik ve beraberlik içinde olmalıyız’’ şeklinde açıklamada bulundu.

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...