Andujar Heyetinin çalışma ziyareti sona erdi

29 Eylül 2014 16:09

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında yer alan Şehir Eşleştirme Faaliyeti olarak 15 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Şehir Eşleştirme toplantısında anlaşma sağlanan İspanya'nın Andujar Kenti ile ilimiz adına belirlenmiş olan ana konuları kapsayan çalışma ziyareti, İspanya'nın Andujar Kenti Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez başkanlığında 6 kişilik heyetin 22 Eylül 2014 tarihinde Vali Vahdettin Özkan'ı ziyareti ile başladı.

Ziyaretin 2. Gününde Isparta Belediye Başkanlığı ile görüşme yapıldı. Daha sonra Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı salonunda Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ve Mermercilik, Milli Parklar, Kozmetik, Su Ürünleri, Meyvecilik, Gül Ürünleri, Kerestecilik alanlarında sektörün önde gelenleri ile ikili görüşmeler ve sektör ziyaretleri yapıldı. Öğleden sonra Isparta’da ve Eğirdir İlçesinde fabrika ziyaretleri gerçekleştirildi. Aynı gün İlimiz için önemli olan Kovada Gölü Milli Parkı incelendi ve çalışma heyetine Milli Park hakkında detaylı bilgi verildi.

Çalışma Ziyaretinin 3. Gününde Süleyman Demirel Üniversitesi’nde incelemeler yaptıktan sonra Yalvaç İlçesine hareket eden heyet Yalvaç Kaymakamı’nın kabulünden sonra ilçede bulunan tarihi ve turistik yerleri rehber eşliğinde dolaştı. Yalvaç Müzesi ziyaretinin ardından inanç turizmi açısından önemli bir merkez olan Psidia Antik Kenti’ne  geçildi. Psidia Antik Kenti’nin rehber eşliğinde gezilmesini takiben Şarkikaraağaç ilçesinde bulunan Kızıldağ Milli Parkı’na hareket edildi.

İlimizin sektörel gelişimi adına önemli bir adım oluşturması amacıyla İlimiz ile İspanya'nın Andujar Kenti arasında ekoturizm, yenilenebilir enerji, avlakların kullanımı, Milli ve Doğal Parklar, Eğitim, Kültür, ve Ticaret alanlarında projeler geliştirmek ve ikili çalışmalar yapmak üzere İşbirliği/Eşleştirme Protokolü imzalandı.

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...