Yerli bıçak üreticisi Çin malına direniyor

13 Ekim 2012 13:47

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçakçılarda büyük bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Bıçakçı Abdullah Avcu; “Çin malı bıçakların seti 10 liraya satılıyor. Oysa, gerçek bıçağın bir tanesini bile 10 liraya alamazsınız” dedi.

Bıçak, satır, balta, masat ve çengel gibi malzemeler için bıçakçıların yolunu tutan vatandaşlar, aynı zamanda evdeki bıçaklarını da bileylemeyi de ihmal etmiyor. Kaliteli bir bıçağın fiyatı 15 liradan başlarken, Çin bıçaklarının 5’li setlerini 10 liraya almak mümkün. Çin mallarıyla rekabette zorlanan yerli üretici, kalitesiz bıçağın kurbanlığa zarar verdiğini söylerken, hayvana eziyet edildiği için kurbanın kurban olmaktan çıktığına dikkat çekiyor.

Yıllardır Isparta’nın tarihi mekanı olan Üzüm Pazarında Bıçakçılık yapan Esnaf Abdullah Avcu, 40 yıldan beri bu mesleği yaptığını hatırlatarak; “Biz daha önce Halı Makası yapardık. Ama şehirde halıcılık bittiği için bıçak yapma işine geçtik.Her geçen gün bıçak satışlarında azalma oluyor. En önemli etken ise toplu kesim yerleri, insanların bayramları tatil olarak görmeleri, toplu alışveriş merkezlerine yönelmeleri ve ucuz Çin malları bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor” dedi.

Özellikle ucuz Çin mallarından yakınan Bıçakçı Abdullah Avcu, konuşmasının devamında; “Adam markette 5’li set yapmış bunların 5’ini 10 liraya veriyor. Bu gün kaliteli bir bıçağı dahi 10 liraya alamazken bunu nasıl veriyorlar. Vatandaşı bu şekilde kandırıp satıyorlar. Ama vatandaş memnun kalmadığı için sonradan yine bize geliyor” dedi.

 

Bu haber 2001 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...