İtfaiyeciler 300 yıllık geçmişini kutluyor

27 Eylül 2014 13:33

İlk adı tulumbacılar olarak bilinen ve 300 yıllık tarihi geçmişi olan itfaiyeciler Eylül ayının 4 haftasında kendi haftalarını kutluyor.

Türkiye genelinde İtfaiyeciler haftası olarak bilinen ve Eylül ayının 4. Haftasına ismini veren İtfaiyeciler haftası ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. İtfaiye Müdürlüğü hafta içerisinde kurum ziyaretleri yaparken, görev yapmış ve ahrete intikal etmiş meslektaşları için de bir de mevlit okuttu.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hafta nedeni ile etkinliklerine dün saat 11.00’de Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a ziyaretle başlattı. Daha sonra müdürlük son teknoloji ile donanmış olan araçları ile kortej geçişi yaptı. Aynı gün içerisinde bir de ahrete intikal etmiş olan meslektaşları için mevlit okuttu. Müdürlük kutlamalarını hafta içerisinde çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Belediye Başkanlık makamında yapılan ziyarette Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın İtfaiyecilerin haftasını kutlarken 6 yıllık görev süresi içerisinde şikayet almadığı müdürlükler içerisinde başta geldiğini dile getirdi.

Ziyarette kısa bir açıklama yapan İtfaiye Müdürü Halil Açar bir yılın değerlendirmesini yaptı. Yaptığı değerlendirmede yangınların geçen yıllara göre azaldığını ancak trafik kazalarında artış olduğunu belirtti. Açar, “Müdürlüğümüz bölgemizdeki müdürlükler arasında en iyi araç parkına ait bir müdürlüktür. Yapılan ihbarlar standartların altında bir zamanda değerlendirilerek olay yerine gidilerek müdahale etmekteyiz” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da yaptığı açıklamada, kurum içerisinde vatandaşlardan hiç şikayet gelmeyen müdürlüklerin başında gelmektedir. Bu da sizin görevi layıkı ile yaptığınızı göstermektedir. İtfaiyeciler haftanızı kutluyorum” dedi.

 

 

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...