YBEM’de ‘İşyeri Hekimliği’ eğitimi

27 Eylül 2014 13:30

Uzman ve hekim açığının kapanması adına çalışmalara başlayan SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde İşyeri Hekimliği eğitim için kayıtlar başladı.

Konu ile ilgili olarak yapılan duyuruda; “Pek çok kişinin bildiği gibi;  6331 sayılı iş kanunu ve AB uyum yasaları gereğince en az 50 çalışanın olduğu işyerlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında iş kazalarını, meslek hastalıklarını önlemek amacıyla iş yeri hekimi ve işin tehlike sınıfına göre c, b, a sınıfı iş güvenliği uzmanı bulundurulması zorunlu hale gelmiştir. Bu zorunluluk sonucunda oluşan uzman ve hekim açığının kapanması adına çalışmalara başlayan SDÜ YBEM bu eğitimi vermeye yetkili kılındı.

90 saat uzaktan 90 saat örgün olmak üzere 180 saatten oluşan ve sınav sonucunda 70 puan ve üzeri alan hekimlerin başarılı sayıldığı eğitim için 7 Profesör, 7 Doçent, 7 Yardımcı Doçent’in görev aldığı SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde yeni dönem kayıtları erken kayıt avantajlarıyla devam etmektedir.

Isparta’da İşyeri hekimliği konusunda eğitim vermeye yetkili tek kurum olan SDÜ YBEM şimdiye kadar 83 hekime eğitim vermiş ve eğitim sonucunda ÖSYM tarafından 24 Mayıs 2014 tarihinde yapılan sınavda iki Türkiye 3.sü bir de Türkiye 7.si çıkarmanın gururunu yaşamıştı” denildi.

 

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...