350 kişi başvurdu ancak 100 kişi faydalanabilecek

25 Eylül 2014 16:01

El Ele Derneği üniversite öğrencilerine yönelik verdiği bursları karşılamak üzere düzenlediği Son Bahar Kermesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Canan Aydın, bu yıl eğitim bursuna 350 kişinin başvurduğunu ancak imkân ölçüsünde sadece 100 öğrenciyi sevindirebileceklerini bildirdi.

Isparta’da yardıma muhtaçları sevindirmek için yola çıkan ve kısa sürede büyüyen El Ele Derneği, kermeslerine bir yenisini daha ekledi. Sağlık İl Müdürlüğü ilerisindeki dernek binası altında düzenlenen Sonbahar Kermesinin açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan da katıldı. 1 hafta boyunca açık kalacak olan kermesten elde edilecek gelir üniversite öğrencilerine verilecek burslarda kullanılacak. Kermeste gıdadan ev eşyasına kadar birçok çeşit bulunuyor.

ELDE EDİLECEK GELİR ÖĞRENCİLERİMİZE GİDECEK

Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan, kermes için emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz bugün burada El Eleğe Derneği’nin Sonbahar Kermesinin açılışı için buradayız. Buradan elde edilecek gelirle üniversitede okuyan öğrencilerimize katkı sağlaması planlanıyor. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bol kazançlar getirsin” dedi.

350 BAŞVURU VAR ANCAK 100 ÖĞRENCİYE BURS VERİLECEK

El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın ise, yeni eğitim öğretim yılında kendilerine burs için çok öğrenci başvurduğunu ve bu yüzden burs vermek durumunda olduklarını belirterek, “Şuanda yaklaşık 350 öğrenci başvurdu. Ancak 100 öğrencimize burs vermeyi planlıyoruz. Bu kermesin geliri tamamıyla üniversite öğrencilerine gidecek” dedi.

DİĞER KERMESLERDEN FARKLI

Öte yandan kermes hakkında bilgi veren Aydın, “Kermesimiz 1 hafta boyunca açık kalacak. Değerli Isparta halkını kermesimize bekliyoruz. Bu sefer bir değişiklik yaptık. 2. el ev eşyası satmıyoruz. Hepsi mağazalarımızdan ve Isparta’nın duyarlı insanlarından gelen eşyalar. Hepsi sıfır eşyadır. O yüzden fiyatları da çok uygun. Gıda, giyim, ev eşyası ve tekstil ürünleri var” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...