ISİAD kompozit için Almanya’ya gitti

25 Eylül 2014 15:59

ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, Almanya’da enerji ve kompozit yatırımlarını Isparta ekonomisi için kullanılır hale getirmek için Almanya’ya gittiklerini açıkladı.

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) enerji ve kompozit yatırımlarının merkezi olan Almanya’ya araştırma yapmaya gitti. 24-27 Eylül tarihleri arasında Almanya’da kalacak olan heyet buradaki gözlemlerini ve araştırmalarını Isparta’ya aktarmaya çalışacak. ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, Almanya’daki enerji sektörünün dünyanın en büyüklerinden olduğunu bildirdi.

300 BİN KİŞİ YENİLENEBİLİR ENERJİ SEKTÖRÜNDE ÇALIŞIYOR

Önceden yaptıkları araştırmada, Almanya’da yenilenebilir enerjiden üretilen elektrik oranının 2000 yılında ulusal toplamda yüzde 6.3 iken bu rakamın 2009 yılında yüzde 16.1'e yükseldiğini belirten Pınarcı, “2009 yılında, Almanya'nın yenilenebilir enerji sektörüne toplamda 20 milyar Avro'yu bulan miktarda yatırım yapıldı. Resmi rakamlara göre, özellikle ufak ve orta boy işletmelerde, 2009 yılı itibarıyla 300.500 kişi Almanya'nın yenilenebilir enerji sektöründe çalışıyor.

ISPARTA EKONOMİSİNE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Almanya ziyaretimizin amacı; Bu ülkedeki enerji ve kompozit yatırım sektör olanaklarını incelemek, hakkında yakından bilgi almak ve bunu ülke ve Isparta ekonomisi için kullanılır hale getirmek” dedi.

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...