‘’Türkiye, AB’de liderlik yapabilecek bir ülke’’

24 Eylül 2014 18:26

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında İlimize gelen İspanya'nın Andujar Kenti Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez başkanlığındaki 6 kişilik heyet, Vali Özkan’ı ziyaret etti. Martínez, İspanya hükümeti tarafından Türkiye’nin güçlü ve Avrupa Birliği’nde liderlik yapabilecek bir ülke olduğunu vurguladı.

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında yer alan Şehir Eşleştirme faaliyeti kapsamında 15 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Şehir Eşleştirme toplantısında anlaşma sağlanan İspanya'nın Andujar Kenti Andujar Belediyesi ile ilimiz adına belirlenmiş olan ana konuları kapsayan çalışma ziyareti 01-06 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu çalışma ziyaretine Isparta Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu başkanlığında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü VI. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk ile Avrupa Projeleri Koordinasyon Merkezinde görevli Koordinatör D.Yasin DOĞAN, Proje Uzmanı Ahmet Cançelik ve Proje Uzmanı Murat Altıntaş katılmışlardı. Çalışma ziyaretinde Milli Parklar, Ekoturizm, Yenilenebilir Enerji, Biomass enerjisi, Avcılık, Zeytin ve Zeytinyağı başta olmak üzere çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunulmuştu.

BİRÇOK SEKTÖRDE GÖRÜŞMELER YAPACAKLAR

Çalışma ziyaretinin ikinci ayağı olarak İspanya'nın Andujar Kenti Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez başkanlığındaki 6 kişilik çalışma heyeti önceki gün ilimize geldi ve ziyaretlerine başladı. Heyet,  25 Eylül Perşembe gününe kadar Isparta’da Mermercilik, Milli Parklar, Kozmetik, Su Ürünleri, Meyvecilik, Gül Ürünleri, Kerestecilik, Dericilik, İnanç Turizmi alanlarında sektörün önde gelenleri ile ikili görüşmeler ve sektör ziyaretleri yapılacak.

SEKTÖRLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Isparta ziyaretlerine ilk olarak Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ederek başlayan heyet, görüş alışverişinde bulundu. İspanya heyetinin Isparta’ya ziyaret etmesinin tüm sektörleri memnun ettiğini belirten Vali Özkan, “Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde Türkiye ve şehirlerimizle Avrupa Birliği arasında uyum ve standartların olması açısından önemli bir fırsat. Birkaç gün içinde ilimizde sektörlerde paylaşmamız gereken hususları paylaşacağız. Daha önce arkadaşlarımız size geldiler ve iyi bir misafirperverlik gösterdiğiniz, bunlar da projede iyi çıktılara dönüştü. Bunun için de sizlere teşekkür ederiz” dedi.

BU PROJE BAŞLANGIÇ OLMALI

İspanya'nın Andujar Kenti Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez ise Vali Özkan’ın bizzat projeyle ilgilenmesinin çalışmaların gelişmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Projenin Andujar Belediyesi tarafından koordine edildiğini ancak belediye meclisi ve hükümet tarafından da desteklendiğini belirten Martínez, “Bu proje bir başlangıç olmalı. Aynı zamanda ileriki aşamalarda da şirketlerimiz arasında ilişkilerimizi geliştirecek bir fırsat olmalı” dedi.

TÜRKİYE, AVRUPA İLE DIŞ ÜLKELER ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖREBİLİR

Öte yandan Türkiye’den övgü ile bahseden Martínez, İspanyol hükümeti tarafından Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu vurguladı. Martínez, şunları söyledi:  “Aynı zamanda Avrupa Birliği içerisinde de liderlik yapabilecek konumda. Avrupa Birliği’ne girme durumda ya da şuanda bile Avrupa dışında kalan ülkelerle Avrupa arasında köprü olabilecek önemli bir ülke.

BU PROJE UMARIZ EKONOMİK GELİŞMELERE YENİ FIRSATLAR SUNACAK

Isparta ve Andujar şehirleri çok noktada birbirlerine benziyor. Umarız bu projeler kültürler arası iletişime katkı sağlayabilir. Aynı zamanda ekonomik gelişmelerimize de yeni fırsatlar sunacak imkânlar olur.” Ziyaretin ardından Vali Özkan, İspanyol heyete hediyeler takdim etti.

ANDUJAR HETYETİNDE ŞU İSİMLER YER ALIYOR

Andujar Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez, Andujar Yerel Konseyi Ekonomi Yerel Kalkınma ve Tanıtma İl Meclis Üyesi Joaquín Luque Arenas, Andujar Yerel Konseyi İletişim Basın Bürosu Şefi ve Başkanı Carolina Samper Hiraldo, Andujar Yerel Konseyi Yerel Kalkınma Dairesi Başkanı Pedro Gallardo Núñez, Andujar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Javier Camello, Ürün Geliştirme Müdürü Envases Soplados.

 

 

Bu haber 931 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...