Kentsel dönüşüm Isparta’ya şart

24 Eylül 2014 18:19

Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü Isparta’nın dönüşüm tablosunu açıkladı. Bugüne kadar ilimizde 412 bağımsız birim kentsel dönüşüm kapsamında yıkılırken 145 bina için de risk tespiti yapıldı.

Isparta’da kentsel dönüşüm çalışmaları ivme kazandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamına alınan ve yıkılan binalar ile ailelere yapılan yardımları açıkladı. Verilere göre kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar 412 bağımsız bölüm yıkılırken 145 bina için de risk tespiti yapıldı. Veriler ilimizde kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

KİRA YARDIMLARININ TOPLAMI 1.8 MİLYON TL

Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan ailelere daire başına 487 TL kira yardımında bulunuyor. Bu kapsamda Isparta’da kira yardımlarının toplam tutarının 1 milyon 800 bin TL olduğu öğrenildi. Bu arada risk altında olan binaların da kısa süre içinde yıkılacağı bildirildi.

İLÇELERDE DE ÇALIŞMA SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçelerde de tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi. Şu anda Eğirdir’de 1 bina 1 işyeri, Keçiborlu’da 2 bağımsız birim, Yalvaç’ta 5 bina 1 işyeri, Senirkent’te 2 bina 1 işyeri, Yenişarbademli’de 1 bağımsız 1 birim olmak üzere 10 bina 3 işyeri kentsel dönüşüm kapsamında alındı. Bu arada Alo 181 çevre hattından kentsel dönüşümle ilgili merak edilenler öğrenilebilir.  

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...