‘’Doğru bildiğimizi yanlışla yaptık’’

22 Eylül 2014 18:28

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, keçiye bir Orman personeli olarak karşı olduklarını fakat bu davranışla ne kadar yanlış yaptıklarını sonradan anladıklarını itiraf etti. Yılmaztürk, ‘’Ormanın en büyük düşmanı keçi deniyordu. Yok, böyle bir şey. Akdeniz kuşağında yangına karşı en önemli savaşçımız keçidir’’ dedi.

Bugüne kadar keçiye ne kadar haksızlık ettiğimizin itirafı yetkili bir ağızdan geldi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, birçok insan gibi kendisinin de keçiye karşı olduğunu ancak ne kadar yanlış bir düşünceye sahip olduklarını sonradan anladıklarını bildirdi. Bu anlamda keçilerin ormanda otlatılması için Torba Yasa’da en çok kendisinin mücadele ettiğini ifade eden Yılmaztürk, ‘’Çünkü çözümü öğrendik. Yasaklamanın çözüm olmadığını esas korumanın kontrollü kullanımla olduğunu öğrendik. Doğayı koruyarak en uygun çözümü vatandaşlarımızla buluyoruz’’ dedi.

‘’ORMANCIYLA ÇOBANI BARIŞTIRDIK’’

Öte yandan hayvancılık sektörüyle ormancılık sektörünün birbirine düşman olmadığını savunan Yılmaztürk, ‘’Bu ülke için ikisi de önemlidir. 1975’de ülkemizde küçükbaş hayvan sayısı 15 milyondu, 2000 yılında 6 milyona düştü. Biz bunu doğru bildiğimiz yanlışla yaptık. Sayın Bakanımız ormancıyla çobanı barıştırdık diyor. Biz planlı otlatmayla bu sorunu çözmeye başladık. Önceden ormanın en büyük düşmanı keçi deniyordu. Yok, böyle bir şey. Akdeniz kuşağında yangına karşı en önemli savaşçımız keçidir. Çünkü alt tabakayı baskı altında tutuyor. Bir yangının bedeli çok ağır oluyor’’ diye konuştu.

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...