KADİR BOYLU GÖNLÜMÜZDE EKOL’DÜ

22 Eylül 2014 18:23

KADİR BOYLU GÖNLÜMÜZDE EKOL’DÜ

                               Sümer Şenol

 

Bir Edebiyatçı dost görsem, kulağını çekeceğim. “Molier, CİMRİ’yi yazdı. Sizler PİNTİ’yi niye yazmadınız” diye.

Farkı var mı? Elbette var.

CİMRİ, bahşişi kesen!

PİNTİ, bahşişi kısan!

Tıpkı Kadir BOYLU gibi. Babam rahmetli Musa efendi gibi…

Onlar Kur’an-ı Kerim’in DÛHA suresini iyi bilirlerdi.

TAHKER (kahretmeden ver), sözüne uyanlardı. El açanı, boş çevirmezlerdi.

SÛRE-İ DÛHA

DİYOR Kİ, DAHA DAHA!

‘DAHA’ DEDİĞİ PARA!

MUHTAÇ OLAN KULLARA!

(S. ŞENOL)

Dostlarım,

Geçen hafta baktik ki, dizelerimde ‘KULLARA’ dediğim ifade, ‘OKULLARA’ şekline dönüşmüş.

İstanbul Yolu üstünde Çünür köyü yaklaşımında adını ölümsüz kılacak ‘KADİR BOYLU ORTAOKULU’nu Ispartaseverlerle birlikte açtık.

Valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN; “Bu okul DEVLET ve VATANDAŞ işbirliğinin özüdür, göstergesidir” şeklinde bir konuşma yaptılar. Valimiz, kordelayı aile bireyleri ve Bakanlığımız temsilcisi Elif BAKAR hanımefendi ile birlikte kestiler ve ilk zili çaldılar.

Ailenin ablası, Gülser ERÇETİN, Sema BOYLU ve Tanju BOYLU misafirlere yemek ikramında bulundular. O, ne bolluk? O, ne bereketti? Kutluyoruz! Teşekkür ediyoruz!

Tesadüfe bakınız, aynı hafta içinde yayınlanan daha doğrusu okuyucularıma sunulan (ÜN Dergisi – sayı 17) sayfalarını, DEREBOĞAZI YOLU’na ayırmıştı. Öğrencim ve dostum Ömer UYAR’ın muhterem Ispartalılara sunduğu fotoğraflarda, Kadir BOYLU (merhum), baş köşedeydi. Yol Yapım Derneğinin Başkanı idi. Sayın Süleyman Demirel ile (yan yana) ötesi, (can cana) çektirdikleri fotoğraf seyre değer. DERGİ’yi tavsiye ederim. Kadir amca, benim kendilerine takıldığım ‘kirpi’ gibi gür saçlarıyla, dergide bir muhteşemlik arz ediyor ki sormayın! Bir öte, ‘ saçların sırrı’ soruma cevaben yönelttiği, ‘besin ve beslenme’ sözü kulaklarımda tekrar tekrar çınlıyor… Bu işin ilmini yapmış Eczacı Gülay SARGUT ifademize aynen katıldılar.

Dostlarım;

Tanju BOYLU kardeşimi görsem, onun da kulağını çekeceğim. Şehir içi (ISPARTA GAZETESİ YAZIHANESİ) bir EKOL’dü. Şehirde üç ekol (ALİ CAN ECZANESİ) ve espirinin kilo kilo satıldığı (HALİT – ALİ AKTAN ECZANESİ). Onlar birer ekoldü.

Bugün yoklar!

Ben istediğim kadar

(OKULLAR YIKILIR,

EKOLLER ASLA) diye dörtlükler yazayım.! Demek ki onlar da yıkılıyormuş! Dedim ya, yoklar!

Bir tek şey yaşıyor. Kadir BOYLU büyüğümüz, yoğurdunu Geyranlı gençten alırdı. Kapının dışındaki çiviye takardı. Onun yani yoğurdun damla damla damlacıkları, betonu bile avuç içi misali oymuştu.

Kadir BOYLU rahmetlinin (besin ve beslenme) dediği sır, orada yaşıyordu…

VAROLSUNLAR…

Bu haber 1019 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...