‘’Herkes bu şehirde yaşamaktan zevk alacak’’

19 Eylül 2014 15:40

Şehir merkezinde dayanıklı asfalt çalışmalarını hızlandıran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni Isparta için oldukça iddialı. Günaydın hayalindeki Isparta’yı oluşturduktan sonra herkesin bu şehirde yaşamaktan keyif alacağını ileri sürdü. Ancak şu anda herkes burnundan soluyor!

Geçtiğimiz yerel seçimlerde tekrar halktan yetki alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, toplamda üçüncü dönem için hizmete başladı. Hayalindeki Isparta’yı oluşturmak için projeleri hayata geçirmeye çalışan Günaydın, son dönemde yollara ağırlık verdi. Modern yaşam hayatını Isparta’ya getirmeye çalıştığını ileri süren Günaydın, ‘’Bu konudaki mesuliyet ve sorumluluğu alıyoruz. Vatandaşın bu konuda baskısı da var, ona da göğüs geriyoruz. Biz popülizm yapmıyoruz’’ dedi.

‘’TÜM ŞEHİRDE CADDE OTOPARKLARINI YASAKLAYACAĞIZ’’

İlk olarak otoparklar yapılınca caddede artık araç görülmeyeceğini ifade eden Günaydın, ‘’Bu hiç medeni değil. 6 Mart Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Hükümet Caddesi, 113. Cadde buralarda cadde otoparkı olmayacak. Bisiklet yolları ile cadde otoparklarını engelleyeceğiz. 1 yıllık sürede proje önemli bir mesafeye gelecek. 3 yılda da tüm projelerimizi tamamlayıp,60 km. bisiklet yolu yapmış olacağız. Diğer taraftan otopark projelerimizi de tamamlamış olacağız. Otopark altyapısına 150 milyon TL yatıracağız. Halkımız aracını istediği yerde, istediği mesafede ve istediği ekonomiklikte park edebilecek. Hem de araçları sigortalı olacak, güvenli yerde olacak. Şehrin göbeğinde bisiklet yolu olacak. Üniversiteye kadar bisiklet yolları olacak. Caddelerimiz yayaya ve bisikletlere açık olacak ama otoparklara kapalı olacak’’ diye konuştu. 

Bu haber 972 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...