Isparta’ya adanmış hayatlar…

13 Ekim 2012 13:27

Üçüncüsü yapılan ‘Isparta’ya adanmış hayatlar’ belgeselinde bu defa İşadamı Hasan Köse ve Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol konu edildi. Köse ve Şenol, programda duygulu anlar yaşadı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan "Isparta'ya Adanmış Hayatlar" isimli belgesel serisinin gösterimi, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Isparta'da iz bırakan isimler için hazırlanan belgesel serisinin üçüncüsünde, iş adamları Bahattin Şenol ve Hasan Köse'nin yaşam hikayelerine yer verildi.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Proje Sorumlusu ve TBMYO Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, Isparta'da yaşayan ve Isparta'ya emeği geçmiş insanların hayatlarının kısa hikayelerinin konu edildiği projenin, hem sosyal hem de kültürel bir çalışma olduğunu söyledi. Isparta'daki örnek şahsiyetleri, bir vefa örneği olarak, sağlıklarında hem günümüz insanına hem de gelecekteki kuşaklara tanıtmak amacıyla hazırlanan proje hakkında bilgi veren Çağlar, "Projemizin ilk iki bölümünü önceki yıllarda gerçekleştirdik. Bu yılki üçüncü bölümde ise Isparta’lıların yakından tanıdığı iki şahsiyetin hayatını 20'şer dakikalık bölümler halinde belgeselleştirdik. Projenin sorumluluğunu benimle birlikte Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar ve Öğretim Görevlisi Şakir Aksöz üstlendi. 3,5 ay süren projede toplam 6 öğrenci çalıştı. Proje, Radyo-Televizyon Bölümü öğrencilerinin okul bitirme çalışması olarak gerçekleştirdikleri bir projedir. Bu projeyle geleceğe kalıcı kayıtlar bırakmak düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Konuşmasına güzel işlerin her zaman takdir edilerek taçlandırılması gerektiğini vurgulayarak başlayan TBMYO Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, öğrencilere seslenerek “Güzel olan hiçbir şey zayi olmaz. Bu nedenle insanlar, yaptıkları işlere dört elle sarılmalı, konumunun hakkını vermeli ve üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeli.” dedi. Isparta için yapılan her yatırımın aynı zamanda üniversitemize yatırım demek olduğunu da sözlerine ekleyen Kayacan, belgeselde hayat hikayelerine yer verilen iş adamları Bahattin Şenol ile Hasan Köse’nin, gençlere örnek olmaları açısından takdire değer önemli isimler olduğunu ifade etti.

Sözlerine “Hayatını insanlığa vakfetmiş iş adamlarının emeklerinin takdir edilmesine yönelik olarak düzenlenen etkinliğe hoş geldiniz” diyerek başlayan  Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, hayatlarındaki birçok hayal kırıklığına rağmen yılmadan ve usanmadan çalışarak başarıya ulaşan insanların tanıtılmasının gençlere örnek teşkil edecek çalışmalar olduğunu kaydetti. Gelecekte söz sahibi olabilmek için öz güveni yüksek insanların yetişmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen İbicioğlu, gelişmiş bir ekonominin her anlamda ön planda olduğunu ve özverili, gayretli, insana saygılı yönetim anlayışıyla örnek teşkil eden insanların ülkenin kalkınmasında önemli roller üstlendiğini ifade etti. “Üniversiteler herkesindir” diyen İbicioğlu, bilgiyi üretmek ve yaymak işlevini gerçekleştirebilmek için gereken fiziksel ve finansal altyapıya da dikkat çekerek bu olanakların hayata geçirilmesinde Ispartalı iş adamlarıyla sağlanan işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından TBMYO Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan “Isparta’ya Adanmış Hayatlar3”isimli belgesel gösterime sunuldu. Törenin sonunda  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt tarafından iş adamları Bahattin Şenol ile Hasan Köse’ye belgesel DVDlerinin birer kopyası armağan edildi.

 

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...