Isparta KHB Genel Sekreteri Osman Aydın oldu

13 Ekim 2012 13:25

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri açıklandı. Genel Sekreterliğine, Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Osman Aydın atandı.

Sağlıkta ülke genelinde yönetim bazında yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri isimleri açıklandı.

Ayrıca, komşu illerimiz Antalya'ya Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Erdoğan Taş, Burdur'a İstanbul'da Aile Hekimi olan Uzm. Dr. Sedat Kavas, Afyon'a ise Patnos Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Semih Yancar atandı.

Bilindiği gibi Isparta kamuoyunda bu konuda Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya ve Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr Osman Aydın’ın yanı sıra 10’a yakın kişinin adı geçiyordu. Sağlık Bakanlığı dün bu konuda son noktayı koydu ve bu göreve Osman Aydın’ı getirdi.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ VE GENEL SEKRETERİ NE İŞ YAPAR ?

Birliği belirlenen hedef, politika ve stratejilere, ilgili düzenlemelere ve performans programına göre yönetmek- Birliğin faaliyet ve işlemlerini denetlemek, yönetim sistemlerini değerlendirmek. İşleyiş ve yönetim süreçlerinin etkililiğini gözetmek, yönetimin, kalitenin ve verimliliğin geliştirilmesini sağlamak. Birlik bünyesindeki sağlık kurumlarında etkili ve verimli hizmet sunumunu sağlamak, bu amaçla kaynak ve personel ihtiyaçlarını tespit etmek, İstihdam planlaması yapmak ve personel hareketlerini gerçekleştirmek. Hastaneler arası koordinasyon ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sağlamak. Bütçe ve yatırım tekliflerini hazırlayarak Kuruma sunmak. Birlik İle ilgili istatistik? bilgilerin takibini sağlamak, birliğin malî tablolarını birleştirmek ve alınabilecek önlemler hakkında Kuruma önerilerde bulunmak»

Hasta hakları, hasta ve çalışan memnuniyeti ve hastaların sosyal ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin geliştirilmesini, tıp ve kamu görevlileri etik ilkelerinin uygulanmasını sağlamak.

İlgili mevzuat çerçevesinde birlik gelirlerinin tahakkuk ettirilmesini, gelir ve alacakların takip ve tahsili ile harcama İşlemleri ve muhasebe hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak. Birlik ile ilgili diğer görevleri yürütmek.

 

 

Bu haber 2203 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...