Özkanlar´da altyapı ve asfalt çalışması tamamlandı

17 Eylül 2014 19:08

Isparta Belediyesi şehrin en önemli kavşaklarından biri olan Özkanlar Kavşağında kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışması yaptı. Belediye burada büyük bir özveri göstererek kazıma ve asfalt kaplamayı bir gecede tamamladı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü halkı sabah mesai saatinde mağdur etmemek için insanüstü bir gayret göstererek kavşağı aynı gecede yıpranmış asfaltını kazıdı. Aynı gecede alt yapı sorununu tamamladı ve aynı gece kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplamasını yaparak sabah mesai saatinde kavşağı yeniden hizmet eder hale getirdi. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tüm ekibini önceki gece saat 22.00’de Özkanlar Kavşağında hazır bekletti. Gerekli tedbirler alındıktan sonra hemen yıpranmış asfaltın kazılmasına geçildi. Bu arada Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü de gerekli alt yapı hizmetlerini tamamlama telaşı içerisine girdi. Yoldaki alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra da yol dayanıklı asfalt kaplama ile trafiğe açıldı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf  Ziya Günaydın’da gece çalışmaları yakından inceledi. Teknik heyete yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verirken tabiri yerinde ise santim santim tariflerde bulundu. Yoldaki kaldırım çalışmalarının bile nasıl yürütülebileceği konusunda tecrübelerini teknik heyete aktaran Günaydın kavşaktaki çalışmalar hakkında kısa bilgi verirken altyapının önemine bir kez daha değindi. Birkaç gün önce yağan aşırı yağış nedeniyle Battı çıktının attık göl haline gelmediğinin altını çizen Günaydın artık evlerdeki su basmaların da 180’lerden birkaç sayıya düştüğünü belirtti.

Günaydın yaptığı açıklamada, “Özkan Kavşağında bir meydan tanzimi yapıyoruz. Buradaki çalışmamızı bugün bitirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle ekibimiz sabaha kadar burada çalışmalarını sürdürecek. Bildiğiniz gibi önceki gece aşırı bir yağmur yağmıştı. Bu yağmurda da yaptığımız alt yapı hizmetlerinin faydasını bir kez daha gördük. Her yağmurda havuz haline gelen battı çıktı bu yağmurdan hiç etkilenmedi. Şimdi yapacağımız düzenleme ile de yaptığımız kırmızı kotla yağmur kavşakta sorun oluşturmayacak” dedi.

Günaydın ayrıca alt yapı ve kalıcı asfalt kaplama çalışmalarında belli bir mesafe kat ettiklerini bundan sonra cadde ve sokakların süslemesi yapılacağını böylece görsel görüntüye de önem vereceklerini dile getirdi.

Günaydın, “Isparta sokakları artık bizim evimiz. Hatta misafir odamız gibi. Bildiğiniz gibi evimizdeki odalarımızı nasıl süslüyor ve rahat bir ortam haline getiriyorsak. Bizlerde cadde ve sokaklarımızı evimizin için kabul ediyoruz. Artık Isparta’mızda evimiz gibi olacak. Cadde sokak ve meydanlarımız çeşitli oturma gurubu ve aydınlatma ile süslenecek” dedi.

 

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...