Özel REŞHA Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Isparta’da eğitim öğretime başladı

17 Eylül 2014 19:02

Her geçen yıl eğitim kurumları zincirine yeni şubeler ekleyen Özel REŞHA meslek liseleri eğitim zinciri halkasına Isparta’yı da ekledi.

Merkezi Kayseri’de olan REŞHA özel okulları Anadolu liseleri, Anadolu sağlık meslek liseleri ve meslek liseleri olarak 2014’de Isparta’da da kapılarını açtı. Özel REŞHA Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak Isparta’da öğretime başlayan Özel REŞHA’nın Kurucusu Ahmet Özyürek  Isparta’daki öğretimin amaçlarının sağlık üzerine olduğunu belirterek açıklamasında şunlara yer verdi: “Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre ülkemizde on milyon yaşlı görülmektedir. Önümüzdeki Onbeş yılda yaşlı sayısında %70 gibi çok ciddi bir artış hesap edilmektedir. Bölgede yaptığımız araştırmaya göre özel Anadolu Sağlık Meslek Lisemizin bir şubesini de Isparta’da faaliyete geçirdik.

Eğitim statümüz sağlık sektörüne ara elemanlar kazandırmaktır. Hemşire yardımcılığı, Ebe yardımcılığı, Sağlık bakım teknisyenliği, hasta ve yaşlı bakımı gibi meslek grupları ve mesleklerinde ilerleme olanaklarımız mevcuttur. Misyonumuz temel bilimler ana dil, yabancı dil öğretimi, spor ve sanat çalışmaları, bireyin gelişimini üst düzeye çıkararak sağlık sektöründeki açığı kapatmaktır.”dedi.

Çalışma alanları ve iş bulma olanakları konusunda kamuoyunu bilgilendiren Özel REŞHA okulları Isparta şubesi Okul müdürü Hasan Gezer programdan mezun olanların istihdam için kolay iş bulabileceklerini bu kurumların da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme kurumları, Belediyeler, Hastaneler, Huzurevleri, Yaşlı bakım evleri, Psikiyatri klinikleri, Rehabilitasyon hizmetleri veren yerler gibi kurumlar olduğumu ifade etti.

 

 

Bu haber 4615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...