‘’Zenginle fakir eğitimde aynı imkânlardan yararlanır hale geldi’’

16 Eylül 2014 13:32

Kadir Boylu Ortaokulu’nun açılışında sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Vali Özkan, ‘’Çok değil yakın zamana kadar öğrencilerimiz kitap bulamazdı. Parası olanlar bile her kitabı aynı anda ulaşamazdı. Şimdi Bakanlığımız okullar başlamadan öğrencilerin masalarına kitaplarını bırakmış’’ dedi.

Vali Vahdettin Özkan, 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama töreninde öğrencilerle sohbet etti. Eğitimde geçmişle günümüzü kıyaslayan Vali Vahdettin Özkan, şartların eskisi gibi olmadığını öğrencilerin artık bilgiye ulaşmasında güçlük yaşamadığını söyledi.

DEĞİŞİMLER KISA VADEDE OLUMSUZLUK OLARAK ALGILANABİLİR

Eğitim faaliyetleri iyileştirilirken bazı sancıların da olabileceğini bildiren Vali Özkan, şunları söyledi: “Sürekli iyileştirme ve geliştirme faaliyeti aynı zamanda değişim demektir. Bu değişim bazen 9 tane iyileştirme yaparken bir tane de kısa vadeli olumsuzluklar da yaratabilir. Örneğin okulların birleştirilmesi, öğrencilere yeni imkân ve teknolojilerin sunulması bile bazen iyileştirme iken, algısal olarak kısa vadeli bir olumsuzluk olarak algılanabilir. Bu rahatsızlıktan dolayı öğrenci, öğretmen ve velilerimizden özür diliyoruz. Bütün bunların uzun vadede daha iyi iyileştirme faaliyeti için olduğunu bilmemiz lazım.

SATIN ALMA GÜCÜ DÜŞÜK VE YÜKSEK AİLELERİN

ÇOCUKLARI AYNI İMKÂNLARDAN YARARLANIYOR

Hükümetimiz, bakanlığımız son 10 yıl içinde bilgi teknolojilerini etkin ve yaygın bir biçimde öğrenci ve velilerimizin hizmetine sunmuştur. Satın alma gücü en düşük olan ailelerimizle en yüksek olan ailelerimizin çocukları aynı imkân ve fırsatlardan yararlanmaktadır. Eğitimi fırsat eşitliğini sağlayacak şekilde, kaynakları, finansmanını ve teknolojisini dengeli şekilde dağıtmak bakanlığımızın birinci önceliği haline gelmiştir. Fiziki araçların eğitime sunulması hem de hayırseverlerin bu noktadaki fedakârlığı zaten göz önünde. Daha fazla öğretmen kadrolarının artırılması. Genel bütçe içinde eğitime daha fazla kaynak ayrılması suretiyle hükümetin birinci önceliğinin eğitim olduğunun sevincini yaşıyoruz”

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...