Isparta’da 2. bölgede Denizli, Sakarya, Kayseri, Adana, Konya, Tekirdağ’da ama…

13 Eylül 2014 14:14

Isparta’ya gelecek olan Coca Cola İçecek Anonim Şirketi ve Özel Şifa Hastaneleri’nin yeni yatırımları Teşvik Belgesi’ne bağlandı. 2 yatırımın toplam değeri 70 Milyon TL. Özel Şifa 20, Coca Cola ise 40 kişi çalıştıracak. Ancak Isparta’yla aynı bölge içinde yer alan 6 ilde ise her il için en az 2000’er kişilik yeni istihdam sağlandı.

Hazine Müsteşarlığı, Isparta’da 2 büyük ve önemli projeyi Teşvik Sistemi’ne bağladı.

44 Milyon TL yatırım bütçesi olan Coca Cola için Teşvik verildi. Yine 156 Milyon TL yatırım bütçesi olan Şifa Sağlık Grubu’nun yeni Hastane Projesi de Teşvik Belgesi’ne bağlandı.

İŞTE COCA COLA

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan Coca Cola, KDV İstisnası,

Gümrük Vergisi Muafiyeti alacak. 3 yıl Sigorta Primi İşveren Desteği hakkından faydalanacak. Yüzde 50 vergi indirimi alacak. Şirketin sabit yatırımı 44 Milyon TL

Makine- Teçhizat yatırımı 10 Milyon 802 Bin 228 TL. Sağlayacağı İstihdam ise 40.

İŞTE ŞİFA HASTANESİ

Özel Şifa Hastaneleri İstanbul Yolu’nda yeni yatırım yapacak. Yatırımın toplam maliyeti 15

Milyon 013 Bin 376 TL. Yatırımın Teşvik’e bağlanan teçhizat desteği 3 Milyon 206 Bin 082 TL. Vergi indirimi yüzde 40. KDV istisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti hakları var. Şifa Hastaneleri bu yatırımla 20 kişiye ek istihdam sağlayacak.

ISPARTA TEK HANELİ RAKAMLARDA KALDI AMA ONLAR UÇTU

Öte yandan Isparta ile aynı Teşvik bölgesi içinde yer alan Denizli, Sakarya, Kayseri, Adana, Konya, Tekirdağ, Teşvik Yatırımları açısından tek kelime ile uçuşa geçti. Her kent 2000’den fazla yeni istihdam sağladı. Isparta ise sadece tek haneli rakamlarda kaldı.

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...