8 ay sonra sıraları öğrenciler dolduracak

13 Eylül 2014 14:13

ITSO öncülüğünde TOBB’un Gül Küçük Sanayi Sitesi’ne yapacağı Teknik Lise için temel atma aşamasına gelindi. Okulun yapılacağı alanda hafriyat çalışmaları başlarken, inşaat temelinin 2 hafta içinde geniş katılımlı bir törenle atılacağı öğrenildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB), Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) öncülüğünde Isparta’da Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisine yapmak istediği 10 bin m2’lik alanda 24 derslikli Teknik Lise inşaatı için hafriyat çalışmaları 2 gün önce başladı. Şuanda alan inşaatın temel atılması için hazır hale getiriliyor.

2 HAFTA İÇİNDE TEMELİ ATILACAK 8 AYDA BİTİRİLECEK

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Teknik Lise için inşaat temelinin 2 hafta içinde atılacağını duyurdu. Isparta’nın ara eleman sorununu çözecek bir okul inşa edeceklerini belirten Başdeğirmen, bu konuda emeği geçenlere de teşekkür etti. Başdeğirmen, “İnşaat temeli atıldıktan sonra müteahhit 8 ayda okulu hazır hale getireceklerini bildirdi. Bu yüzden sevinçliyiz. Okulumuzu 2015-2016 Eğitim Öğretim sezonuna hazır hale getireceğiz” dedi.

BÖLÜMLER TALEBE GÖRE BELİRLENECEK

Diğer taraftan 24 derslikli okulda açılacak bölümler, Isparta’daki işadamlarının talepleri doğrultusunda belirlenecek. Başdeğirmen, bu konuda ITSO’ya bağlı 17 meslek grubuyla toplantılar yaptıklarını belirterek, “Sonunda açılacak bölümleri belirledik. Başta mobilya, kozmetik, mermer, tekstil gibi bölümlerin açılması üzerinde duruldu. Bu bölümlerden mezun olacak öğrenciler yüksek öğretim eğitimine devam etmek isterse edecek istemezse işe yerleştirilecekler. Amacımız kalifiye eleman sorununu çözmek ve ilimizdeki işsizliğin önüne geçmek. Açılmasını istediğimiz bölümleri Milli Eğitim Müdürlüğü ile de paylaşacağız ve ona göre son karar verilecek” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...