‘’İhtisas Gümrüğü Isparta’da kalmalı’’

13 Eylül 2014 14:11

İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Artemis Halı Sahibi Tolga Batallı, İhtisas Gümrüğü’nün Isparta’da kalması gerektiğini vurguladı. Isparta’nın tarihini yaşatan ve özellikleri olan bir memleket olduğunu belirten Batallı, “Isparta halkının kesinlikle halı işine sahip çıkması gerekiyor” dedi.

ACME Tekstil grubunun bünyesinde bulunan Artemis Halı’nın sahibi ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Tolga Batallı, Artemis Halı Isparta Şubesi’nin açılışı için önceki gün İlimize geldi. Açılışta halıcılık konusunda değerlendirmelerde bulunan Batallı, Osmanlı’dan gelen bir geleneğimiz olduğunu ve halı işinin de bizde kültür değerinde olduğunu söyledi.

ISPARTA’DAN ÖĞRENDİĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR

Bu anlamda halıcılık açısından Isparta’nın çok önemli bir memleket olduğunun altını çizen Batallı, “Bizim üretimlerimiz Gaziantep’te oluyor. Oranın yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracatı olmasına rağmen bizim Isparta’dan öğrendiğimiz çok şey var. Köklerimizi araştırdığınız zaman bu memlekete dünyaya halıyı öğreten bir memleket. Bu memlekete de bir defa ülke olarak, siyasiler ve kurumlar olarak sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

ISPARTA, HALI İŞİNE SAHİP ÇIKMALI

Öte yandan İhtisas Gümrüğü’nün Isparta’da kesinlikle kalması gerektiğini dile getiren Tolga Batallı, “Ben bir makine halıcısıyım. Bunu ben söylüyorum. Çünkü bu memleket tarihi yaşatan bir memleket, bu memleket özellikleri olan bir memleket.  Ülkemizin her tarafına baktığınız zaman evliyalar ülkesiyiz. Bu bize gelen bir kültür. Bizim yapmamız gereken şey Isparta halkının kesinlikle ama kesinlikle o halı işine sahip çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.

SÜMER HALI İHALESİNE GİRECEK

Bu arada ‘Sümer Halı’nın ismi ihale usulüyle satışa çıkıyor. İhaleye girmeyi düşünür müsünüz?’ sorusunu yanıtlayan Batallı, “Bu işler nasip kısmet. Sümer Halı bir marka ve bir isimdir. Keşke bizim öyle bir ismimiz olsa da bugün Isparta’ya bir de modern desenlerle Sümer Halı Showroom’u açsak” dedi. Batallı, röportajın ardından şirket yöneticileriyle yaptığı telefon görüşmesinde Sümer Halı ihale sürecini takip etmelerini istedi. Batallı, bir aksilik olmazsa ihaleye gireceklerini bildirdi.

  YILLIK 1,5 MİLYON M2 İMALAT KAPASİTEMİZ VAR

Diğer taraftan Artemis Halı’nın faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Tolga Batallı, şunları söyledi: “Artemis Halı, 2,5 yıl önce ticari faaliyetine başladı. Yıllık 1,5 milyon metrekare imalat kapasitemiz var. Şuanda Türkiye’nin tüm bölgelerinde satış noktalarımızı oluşturduk. Isparta el halısının merkezi olan bir yer olduğundan bizim için çok önemli.  Biz en son nokta olarak, bütün koleksiyonumuz hazır olduktan sonra ürünlerimizi Isparta halkının beğenisine sunmak istedik. Bugün de burayı açtık. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur.

12 KALİTEMİZ VAR

Ürünlerimize baktığınızda çizgilerimiz daha modern tarzda ve modern renkte koleksiyon hazırladık. Bizi zaten diğer firmalardan ayrıştıran unsur da bu. Toplam 12 kalitemiz var. Halı işi artık moda işi gibi oldu. Onun için bizim koleksiyonumuz diğer markalara göre hem kalite hem de çeşitlilik açısından bir farklılığı oluşturdu. Piyasa da tutunmamızın sebebi de bu zaten.”

Bu haber 1909 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...