Eğitimciler 24 Eylül’de iş bırakacak

13 Eylül 2014 14:09

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, eğitim-öğretimde yaşanan tüm problemleri gündeme getirmek amacıyla Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurullarının aldığı karar doğrultusunda 24 Eylül tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

2014 – 2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Balaban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Eğitim-öğretim hayatı ciddi problemlerle, ağır aksak devam ediyor.

Problemlere alışığız. Öğretmenler, eğitim çalışanları, üniversite çalışanları, akademisyenler problemlerle boğuşmaya alışkın. Ama artık bu dönemde problemler öyle bir hal aldı ki; sadece yandaş olanların kıymeti var, AKP iktidarının değirmenine su taşıyanlar değer görüyor. İktidar için risk oluşturan tüm insanların gizlice değil, açıkça reddedildiği ve dışlandığı bir dönemi yaşıyoruz.

Sadece kamuda yapılan müdahalelerle değil, maalesef her alanda -yargıda, çalışma hayatında, görevde yükselmelerde- bir yerlere gelmek için iktidara teslim olacaksınız ki, size hayat hakkı tanınsın.

Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan her insanın -ideolojisi, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun- kıymetli ve saygı değer olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle devleti yönetenler tüm insanları kucaklayıcı bir tavır sergilemelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti AKP iktidarıyla var olmadı.

Bu devletin kurulmasında dedelerimizin, ninelerimizin kanları ve mücadelesi vardır. Dolayısıyla bu ülkede yaşama hakkımızı kimse ortadan kaldıramaz. Buna izin vermeyiz. Bedeli ne olursa olsun bunu öderiz.

İnsanların kanuni haklarının yenmiş, emekleri gasp edilmiştir. Yöneticilik değerlendirme puanlarını gördünüz. Binlerce idareci görevinden alındı. Görevlerinden alınabilir, biz kimsenin müdür olmasının derdinde değiliz. Biz, hak edenlerin bu makamlara oturmasının derdindeyiz. Kabiliyeti ve liyakatiyle kim hak ediyorsa, onlar makamlara otursun.

Öğretmenlik mesleği itibar kaybetmiştir. Gençlerimiz eğitim fakültelerini tercih etmemektedirler.

4/C’lilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Üniversitelerde demokrasiden uzaklaşılmıştır. Akademisyenler ortalama 2.400 TL. Maaş ile geçiniyorsa neyin araştırmasını yapacaklar, kendilerini nasıl geliştireceklerdir.

Ataması yapılmayan tam 350 bin öğretmen bulunmaktadır.

Hâkim ve savcılarla ilgili Kanun Tasarısı TBMM’de görüşülüyor. Hâkim ve savcılara 1155 TL zam yapılıyor. Hâkim ve savcılarla meselemiz yok ama HSYK seçimleri öncesinde bu zammı yapacaksınız, üstüne üstlük hâkim ve savcılara sicil affı getireceksiniz ama kamu çalışanlarının, öğretmenlerin, hizmetlilerin, memurların enflasyon farkı talebini aylardır reddedeceksiniz. Akademisyenlerin akademik zam talebini reddedeceksiniz. Masada anlaştığımız bir konu olmasına rağmen diğer memurların sicil affı talebini yerine getirmeyeceksiniz. Bu nasıl kabul edilebilir?

Bu minvalde eğitim-öğretimde yaşanan tüm problemleri gündeme getirmek amacıyla Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurullarının aldığı karar doğrultusunda 24 Eylül tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız.

Bu eylemin çağrıcısı Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen’dir. Ancak bu eyleme diğer tüm sendikalarımızı da davet ediyoruz. Onların destekleri bizi memnun eder. Bu vesileyle diğer sendikaları da 24 Eylül tarihinde yapacağımız iş bırakma eylemine destek vermeye çağırıyorum. Bu eylemin hayırlı olmasını diliyorum.

Yaşadığımız bu sorunlara karşı güçlü bir tepki ortaya koymamız gerekiyor. Bütün eğitim çalışanlarını, öğrencileri ve velileri eylemimize destek vermeye ve birlikte hareket etmeye çağırıyorum.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum”.

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...