‘’Bu plan her açıdan Isparta’yı olumsuz etkiliyor’’

11 Eylül 2014 19:26

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Koruma ve Özel Hüküm Planı'nın Isparta'nın gelişimine her açıdan engel olacağını ileri sürdü. Başdeğirmen, ‘’Havada sanayi yatırımı yapmak mümkün değil. Her açıdan Isparta'nın gelişmesine ve kalkınmasını önleyecek bir plan’’ dedi.

Orman ve Su Bakanlığı'nca hazırlanan Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Koruma ve Özel Hüküm Planı'nın Isparta için büyük bir mağduriyet yaşatacak olması gündeme bomba gibi düştü. SDÜ Su Ürünleri Fakültesi tarafından hazırlanan tespitler ve görüşler raporu Isparta Valiliği'ne ulaştırıldı.

‘’HAVAYA SANAYİ YATIRIMI YAPAMAYIZ!’’

Valilik başta olmak üzere siyasiler, üniversite ve ITSO Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı'nın Isparta için oluşturacağı mağduriyetin en aza indirilmesi için çalışma başlattı. Ortak gündem Karacaören oldu. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Özel Hüküm Planı'nın Isparta sanayisi ve ticareti için büyük kayıp yaşatacağını söyledi. Taslak plana göre, madencilik başta olmak üzere birçok sektörde yeni yatırım ve kapasite artırımı gerçekleştirilemeyeceğini belirten Başdeğirmen, ‘’O bölgedeki mermer ocakları kapatılıyor. Oradaki balık üretimi sonlandırılıyor. Balıkların kaldırılması isteniyor. Türkiye'nin en büyük kafes balıkçılığı üretim merkezi Isparta. Orada balık üretimi bitiriliyor. Yine Deri OSB'de arıtma tesisimiz var, belediyemizin de arıtma tesisi var. Bu arıtma tesislerinden çıkan suyun Karacaören'e boşaltılamayacağı belirtiliyor. Havada sanayi yatırımı yapmak mümkün değil. Her açıdan Isparta'nın gelişmesine ve kalkınmasını önleyecek bir plan. Milletvekillerimizden, valimizden ve diğer yetkililerden destek bekliyoruz’’ diye konuştu.

‘’TÜREL’İN ÖNCEKİ DÖNEMİNDEKİ PROJEYE DEVAM EDİLMESİ

GEREKİYOR YOKSA ISPARTA’YI KÖTÜ GÜNLER BEKLER’’

Öte yandan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Antalya içme suyu kaynağı olarak Menderes Türel'in ilk belediye başkanlığı döneminde başka bir kaynaktan su getirilmesinin projelendirildiğini anlattı. Bu proje için yatırımın da başladığını belirten Başdeğirmen, ‘’Ancak Sayın Mustafa Akaydın döneminde nasıl olduğunu anlayamadığımız bir şekilde su kaynağı olarak Karacaören'e yönelindi. Projeler hazırlandı, yatırım için çalışmalar başlatıldı. Menderes bey yeniden Antalya Belediye başkanı seçildi. Kendisini ziyaret edip, içme ve kullanma suyu kaynağı olarak geçen döneminde başlatılan projenin devam etmesini isteyeceğiz. Aksi takdirde Isparta'ya çok kötü günler bekliyor’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...