“Eğer bunları destekliyor diye görevden alınacaksak vay CHP’nin haline”

9 Eylül 2014 15:29

Kurultayda Muharrem İnce’yi açıkça destekleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, herkesin merak ettiği “İstifa edecek misiniz yoksa görevden mi alınacaksınız?” sorusuna yanıt verdi. Şenol, “İstifa için İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızın bir görüşü olursa değerlendiririz. Ama önümüzde seçimler var. Partinin dimdik ayakta olması gerekir” dedi. 

CHP’nin olağanüstü kurultayı geçtiğimiz gerçekleştirilmiş ve Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı seçimleri mevcut genel Başkan Kılıçdaroğlu kazanmıştı. Kurultay sonrası İnce’yi açıkça destekleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, herkesin merak ettiği “İstifa edecek misiniz?” sorusuna yanıt verdi.

“İSTİFA YA DA GÖREVDEN ALMAYI BENİMSEYEN BİRİ DEĞİLİM”

Görevden alınma ve tasfiye gibi hareketleri benimseyen birisi olmadığını belirten Şenol, “Herkes özgür iradesini ortaya koyabilir. Farklı aday ve farklı görüşü destekleyebilir. Eğer bunları destekliyor diye görevden alınacaksa vay CHP’nin haline! İstifa olayı çok farklı. Bu yönetim kademeleriyle değerlendirme yapılacak bir olay. Önümüzde genel seçimler var. Biz milletvekilliği seçimleri için aday belirleme sürecinde ön seçim olacak diye geldik ve bunu savunduk. Isparta’da ön seçim yapılması konusunda eğer olumsuz bir görüş olursa ona direniriz. Ama ön seçim olmazsa gereğini yaparız. Fakat ben ön seçim olacağı inancındayım. Bu anlamda istifa olayı için il ve ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın bir görüşü olursa değerlendiririz. Ama önümüzde seçimler var. Partinin dimdik ayakta olması gerekir” dedi.

“ÇOĞUNLUĞUN KARARINA SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ”

Öte yandan konuşmalarında kurultay sürecine yönelik inancını dile getirdiğini bildiren Şenol, “Görüşümüz çoğunluk kazanmadı. Çoğunluk Kemal Beyin götürmesi şeklinde oldu. Bizim buna saygı duymamız lazım. Burada örgütlere düşen görev çoğunluğun kararına uymaktır. Çoğunluk da Kemal Beye güvenoyu vermiş durumdadır. Bize düşen de artık çalışmaktır. Biz ön seçim konusunda farklı bir görüş ortaya çıkarsa orada net tavrımızı koyarız.

“OYLARI DELEGELERİN DEĞİL ÜYELERİN KULLANMASI GEREKİYOR”

Oyların delege bazında olmasının partimize kattığı bir şey yok. Üyelerin oy kullanması gerekir. Böyle olsaydı farklı bir sonuç çıkabilirdi. Genel Başkanımızı üyeler seçsin. Bir binaya sandık koyulsun. Herkes oyunu kullansın” diye konuştu.

“CHP KADROLARI İÇKİ MASALARINDA SİYASET YAPMAZ”

Son olarak Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi rakı sofralarında siyaset yapanlardan kurtaracağız” açıklamasına da değinen Şenol, “CHP’nin rakı sofralarıyla işi yoktur. Burada yanlış bir anlaşılma var. CHP’li yöneticiler ve kadrolar içki masalarında siyaset yapmaz. Isparta il ve ilçe örgütünde hiçbir arkadaşım siyasi çalışmalarında içkiye el uzatmamıştır. Partiye hiçbir yönetici sarhoş gelmemiştir. Bu yanlış bir algıdır. Böyle bir şeyi İl Başkanı olarak kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...