Şevket Demirel; “ Üniversite, ileri teknoloji kullanan Sanayi ve Isparta Sevgisi şehrin gelişmesinde büyük rol oynar”

12 Ekim 2012 19:17

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer ile Prof. Dr. İskender Akkurt, Rektör Danışmanları ve Fakülte Dekanları, Orkav Kavak Plantasyonlarında verilen bir yemekte Ispartalı iş adamları ile bir araya geldi. 

İş adamı Şevket Demirel ve Neslihan Demirel'in ev sahipliğinde gerçekleşen ve iş adamları ,  Hasan Köse, Atilla Süldür, Bahattin Şenol, Bahattin Büyükçaylı, Mustafa Çobaner, Mustafa Aytaç’ında hazır bulunduğu yemekte, üniversite ile şehrin bütünleşmesi gerektiği vurgulandı.

Yemekte yaptığı konuşmada Ispartalı işadamlarıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör İbicioğlu, üniversitelerin, sanayicilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir ilin kalkınması ve ilerlemesi için çok önemli olduğunu söyledi. Üniversite olarak tüm sektörlere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını, mikro sanayi, sağlık, kültür ve eğitim turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını da sözlerine ekleyen İbicioğlu şunları kaydetti: “Hiçbir sektör bilgi teknolojilerini kullanmadan marka olamaz. Bu nedenle akademi dünyasıyla halkın buluşması gerekir. Bundan sonraki süreç kurumsal perspektifle devam etmeli. İşletmelerdeki en önemli özellik, insan yararına önemli hizmetler üretebilmektir. Farklı olan yanlarımızı keşfedelim, kaynaklarımızı iyi kullanalım. Ekonomi ve işletme konusunda işbirliği içerisinde olalım. Entelektüel ve beşeri sermaye, doğal ortamlar ve teknolojik imkanlarla ilimiz hak ettiği yere gelecektir.”

Üniversite, ileri teknoloji kullanan sanayi ve Isparta sevgisinin şehrin ilerlemesinde büyük rol oynadığını belirten Şevket Demirel de, şehrin kalkınması için üniversite ile Ispartalı arasındaki işbirliğinin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. Isparta'nın doğal, kültürel ve beşeri yapısıyla yaşanabilir bir il olduğunu vurgulayan Demirel, “Sadece bir diplomaya sahip olmak önemli değildir. Aynı zamanda yaratıcı, zeki ve doğru bir insan olmanız gerekir. Nitelikli insan gücü artıyor ve bu artışla birlikte ilimizin refah seviyesi ilerleyen yıllarda daha da yukarılara çıkacaktır.” dedi.

İşadamları da Isparta’nın ilerlemesi için üniversite ile işbirliğin artırılması gerektiğini belirtti ve şehrin sorunlarının ortak çözümünde daima destek olacaklarını, bu tür toplantıların devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

 

Bu haber 1448 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...