Kömür analiz ve ambulans hizmet tarifeleri belli oldu

8 Eylül 2014 17:32

Belediye Meclisinden  müstecirlerin merakla beklediği karar çıktı. Buna göre Kömür Analiz laboratuarına giren her kamyon için 250 TL ücret alınacak. Ambulans hizmet tarifesi ise belediye sınırları içinde 126 TL, il sınırları dışında ise km başına 3,40 TL olarak belirlendi.

Belediye Meclisi Eylül ayı son oturumunda kömür analiz ve ambulans hizmet tarifeleri belli oldu. Tarife Komisyonu, yapılan çalışma sonrası ücretlerin belirlediğini açıkladı. Buna göre 2014 yılında Isparta’daki müstecirlerden kamyon başına 250 TL alınacak. Ayrıca resmi taleplerle istenilen analizler yani Çevre ve Şehircilik Bakanlığı asgari ücret tarifesi, izin, lisans, iç düzenleme ve esas teşkil eden ölçüm ve analizleri, çevre izin ve denetim amaçlı analizler için de 685 TL+KDV olarak belirlendi.

AMBULANS HİZMET TARİFESİ DE BELLİ OLDU

Öte yandan 2014-2015 yılları için ambulans ücret tarifesi de belirlendi. Buna göre belediye sınırları için acil yardım 126 TL, hasta nakil 63 TL olarak belirlendi. Ayrıca belediye sınırları dışı hizmet km başına 3,40 TL olarak belirlendi. Ayrıca gidiş dönüş şeklinde olan hasta nakillerinde dönüş bedelinin yüzde 50 indirimli olarak alınmasına, ambulansta hasta nakli sırasında yapılacak muayene ve uygulama, tıbbi ve müdahaleler bu ücretlerin dahil edilmeyeceği belirtildi. Son olarak 500 km’yi geçen şehir dışı hasta nakillerinde ambulansta ikinci personeller bulundurulmak şartıyla kilometre başına 50 kuruş eklenerek fiyat uygulanabileceği bildirildi. Buna ayrıca otoban, köprü ve feribot geçişleri fiyatlara ilave edilecek. Fakir ve yardıma muhtaç kişilerin talepleri yazılı olarak alınıp ilgili belgeler ibraz edilmek suretiyle makamın oluru ile ücretsiz olarak hasta nakli de gerçekleştirilecek.

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...