‘’Herkesin bilmesi gereken bir bilgiyi neden gizleyelim’’

4 Eylül 2014 16:18

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, okul dönüşümleri kapsamında Bakanlıktan Isparta’ya gönderilen bir yazının kamuoyundan gizlendiği ve vatandaşın mağdur edildiği yönündeki iddialara çok sinirlendi. Can, ‘’Bakanlıktan gelen bir yazı gizlenebilir mi? Sitemizde 3 ay önce yayınladığımız bu bilgi 3 ay sonra gizlendi diye karşımıza çıkıyor. Biz zaten yayınlamışız’’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, okul dönüşümleri kapsamında 4 Ticaret Meslek Lisesinin birleştirilmesiyle ilgili Bakanlıktan gelen olumsuz yazının saklandığı yönündeki iddialara cevap verdi. Bakanlığın 2014 Ortaöğretim Kuramlarına Geçiş Uygulaması tercih listeleri ve kontenjan sayıları ilan edildiğinden, söz konusu okulların 2014-2015 eğitim-öğretim yılında birleştirilmelerinin mümkün görülmediğini ancak söz konusu okulların birleştirilmeleri ile ilgili Valilik teklifinin yenilenmesi durumunda, konunun 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yeniden değerlendirilebileceğini yazıyla kendilerine bildirdiğini belirten Can, Bakanlıktan gelen bu yazının kamuoyundan saklandığı iddiasının gerçek dışı olduğunu ifade etti. Bakanlıktan gelen yazı sonrası hemen ilgili okul müdürlerini çağırarak durumu izah ettiğini ve yazıyı da Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde 3 ay önce yayınladıklarını dile getiren Can, ‘’Yazının saklanması veya gizlenmesi diye bir şey yok. Bakanlıktan Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen tüm yazıları basınla paylaşacağız diye bir şey de yok! Evet, yazı geldi ve yazının tarafları olan okul müdürlerini çağırdım ve bilgiyi kendileriyle paylaştım. Bakanlıktan gelen bir yazı gizlenebilir mi?’’ dedi.

‘’GİZLEDİYSEM BU BİLGİYİ HERKES NEREDEN ÖĞRENMİŞ?’’

Öte yandan gelen bilginin herkes tarafından kısa süre içinde duyulduğunu çünkü kendisinin bu bilgiyi ilgili kişilerce paylaştığını belirten Can, şöyle devam etti; ‘’Bu bilgi gizli bilgi değil. Kendi internet sitemizde yayınlattığım bir bilgi için gizlendi diye 3 ay sonra haber yapılıyor. Okullarda yaptığımız birleştirme işlemi meslek liselerinin tercih dönemlerine denk geldi. Gürkan Ticaret Meslek Lisesi’nin 70-80 öğrencisi vardı. O binada orada tam kapasiteyle çalışmadığından dolayı Merkez Ticaret Meslek Lisesi’yle birleştirip, bir bina kazanacağız, hem de bu okul daha dolu olacağız. Devletin binalarını daha randımanlı kullanmış olacağız. Sanayi Meslek Lisesi’nde 40 derslik 70 öğrenci var. Bölümlere ayrılmış sınıflarda 4 öğrenci var. Ülkemiz bu kadar zengin mi?  Biz de okulları birleştirdik.

Bakanlık şunu söyledi; birleştirme işlemleri tercih dönemlerine denk geldiği için önümüzdeki yıl birleştirelim dedi. Biz de bunları tek isim altında birleştirmedik ama eski aldığımız karar aynı şekilde devam ediyor. Biz okulları aynı binaya taşıyoruz. Aynı binada Ticaret Meslek Lisesi ve Gürkan Ticaret Meslek Lisesi olacak. Sezon içerisinde tekrar birleştirilmelerini bakanlığa yazıp, birleştirmelerini sağlayacağız.’’

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...